HockeyNews
PLUS

Besked om de frånvarande toppspelarna i HV71: "Får ta smarta beslut"

(25532) Mattias Tedenby André Petersson
Bildbyrån

Publicerad: 29 november 2022

FacebookXWhatsApp
HV71 har vunnit tre av fyra matcher efter landslagsuppehållet.
Och till hemmamötet med Timrå är landslagsforwarden André Petersson tillbaka efter sjukdom.

Läget har ljusnat för SHL-nykomlingen HV71. Jönköpingslaget är inte längre jumbo utan har med hjälp av tre trepoängare efter landslagsuppehållet av fyra möjliga lyckats klättra förbi Oskarshamn i tabellen.

I de två senaste bortamatcherna mot Brynäs (5–1-vinst) och Skellefteå (6–4-förlust) har Jönköpingslaget fått klara sig utan skarpskytten André Petersson som gjorde fyra mål på tre landskamper med Tre Kronor i Karjalaturneringen.

– André lär vara tillbaka. Han har vilat tillräckligt många dagar precis som jag fick göra så han lär vara tillbaka, säger HV71-coachen Tommy Samuelsson till HVTV.

Samuelsson blev precis som Petersson sjuk i förra veckan och fick hålla sig hemma i ett par dagar.

LÄS MERUppgifter: Kempe tillbaka i SHL - överens med Luleå

HV71 har fått det offensiva spelet att lossna och spelarna ser inte ut att fundera alltför mycket längre när chanserna dyker upp. Det har blivit 18 mål framåt de senaste fyra matcherna.

– Vi pratar om att höja ribban på det vi håller på med. Det är klart att vi gjorde vissa saker bra på de första 16 omgångarna fram till uppehållet, men det var inte tillräckligt bra, det såg vi alla. Vi hade en trepoängare fram till uppehållet och det kommer inte att hålla. Där var vi ganska överens. Så någonstans började vi höja den individuella ribban för att höja totalen. Där är vi idag och en stor eloge till killarna hur de har tagit till sig det och verkligen omsatt det i handling, forsätter Samuelsson i HVTV.

Mattias Tedenby närmar sig comeback efter fotskadan den 1 oktober mot Oskarshamn. Men det kan dröja ytterligare någon match innan han är tillbaka i spel, så han kan missa Timråmatchen.

– Kanske att det är lite för tidigt, men vi får se. Vi ska snacka igenom det lite nu. Men nu har jag gjort en träning på två månader med full kontakt och det är ju lite annorlunda. Sedan ska det hålla, jag vill inte att det ska gå sönder igen, för då är säsongen över liksom. Vi får se till att ta smarta beslut, men det känns att det börjar närma sig allvar, säger Mattias Tedenby till Jönköpings-Posten.

Forwarden Jonathan Davidsson är den senaste på sjukdomslistan för HV och han spelar inte mot Timrå.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)