HockeyNews

Blivande Färjestadsbacken Magnus Nygren redan opererad – säsongen över

(26238) Magnus Nygren Tre Kronor
Bildbyrån

Publicerad: 23 januari 2023

Landslagsbacken Magnus Nygren flyttar hem till Färjestad nästa säsong.
Under söndagskvällen kom oroväckande uppgifter från Schweiz om en befarad fotfraktur för den skicklige högerskytten. Redan på måndagen genomgick han en operation.

Efter sex säsonger i schweiziska Davos har Magnus Nygren, 32, meddelat att han kommer att återvända till Färjestad nästa säsong. Den svenske mästarbacken blir ett välkommet tillskott till den skadeförföljda Karlstadsklubben.

Men i söndagens match mot Bern föll Nygren olyckligt i slutet av den andra perioden och vred till foten. Enligt Davos hemsida fick Nygren ledas av isen.

– Det ser inte bra ut. Jag var kort i omklädningsrummet, Magnus fördes direkt till sjukhus, säger Davos general manager Jan Alston till MySports.

Davos föll med 3–2 på övertid och lagets mål gjordes av svenskarna Joakim Nordström och Leon Bristedt.

LÄS MERMagnus Nygrens besked – flyttar hem till Sverige till nästa säsong

Magnus Nygren blev officiellt klar för Färjestad dagen före julafton 2022 och ska dra på sig Färjestadströjan nästa säsong. På måndagen meddelade Davos på sin hemsida att Nygren genomgått en operation för en fraktur i underbenet. Han kommer att missa återstoden av säsongen i den schweiziska ligan och han har därmed gjort sin sista match i HC Davos.

Färjestad blev i lördagens 2–1-förlust av med centern Remi Elie som väntas bli borta i sex till åtta veckor. Sedan tidigare finns backarna Jens Westin och Mikael Wikstrand samt forwardsduon Henrik Björklund och Linus Johansson på Färjestads skadelista.