HockeyNews
PLUS

Magnus Nygrens besked – flyttar hem till Sverige till nästa säsong

(25653) Magnus Nygren
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 8 december 2022

FacebookXWhatsApp

Nästa säsong spelar Magnus Nygren i SHL, enligt honom själv.
Det meddelar han i ett uttalande på HC Davos hemsida, en klubb han kommer lämna efter säsongen.
– Jag är 32 år gammal nu och jag har fortfarande chansen att prestera på en bra nivå i SHL så länge jag håller mig frisk, säger han till klubbens hemsida.

Sedan sommaren 2017 har Magnus Nygren tillhört klassikerklubben HC Davos i Schweiz. Sedan dess har han hunnit med att vara lagkapten under en säsong, assisterande kapten under tre och har gjort 138 poäng på 233 matcher för klubben.

Men nu gör han alltså sin sista säsong för Davos.

Under torsdagen meddelade nämligen klubben att Nygren bestämt sig för att flytta hem till Sverige efter den pågående säsongen.

– Vår äldsta dotter kommer börja skola nästa år och genom att flytta hem får hon chansen att gå i skola i Sverige. Jag har kommit fram till det här beslutet tillsammans med min fru och vi tror att det är rätt tidpunkt för att vända hem när vi vägt ihop familjelivet och min egen sportsliga karriär, säger Nygren som samtidigt bekräftar att det blir spel i SHL:

– Jag är 32 år gammal nu och jag har fortfarande chansen att prestera på en bra nivå i SHL så länge jag håller mig frisk.

Han vill däremot inte säga vilken klubb han representerar nästa säsong, men det är ingen vågad gissning att det blir comeback i Färjestad.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!