HockeyNews
PLUS

Björklövens toppvärvning – poängforwarden ansluter: "Nu kör vi"

(28384) Nicolai Meyer
Bildbyrån

Publicerad: 21 juni 2023

FacebookXWhatsApp

Nicolai Meyer är tillbaka i Hockeyallsvenskan.
Närmast väntar nu spel i Björklöven.
– Jag vill bara säga att jag sajnat ett tvåårskontrakt med Björklöven, säger Meyer i en video på klubbens Instagram.

För drygt en månad sedan stod det klart att Nicolai Meyer lämnar Salzburg i Österrike eter att han gjort 26 poäng på 31 matcher i grundserien och ytterligare sju i slutspelet på 14 matcher. Den senaste tiden har den danske forwarden sedan omgärdats av rykten som placerat honom i Hockeyallsvenskan igen, närmare bestämt i Björklöven.

Och så blir det nu också.

På onsdagseftermiddagen meddelade Umeåklubben att man knutit till sig den 29-årige forwarden som bland annat spelat tre VM och ett OS för Danmark, där kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

– Nicolai är en riktig mönsterspelare med fina verktyg i sin verktygslåda som ishockeyspelare. Vi hoppas förstås att han kommer att göra vårt lag ännu spetsigare i offensiven, säger Lövens sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida.


Meyer har tidigare visat sig vara en stark poänggörare i Hockeyallsvenskan där han gjorde 62 poäng för Södertälje säsongen 2018–19 och totalt gjort 129 poäng på 149 matcher i serien. Utöver spel i allsvenskan har Meyer även hunnit med spel i danska ligan, tjeckiska ligan, finska ligan samt österrikiska ligan.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!