HockeyNews
PLUS

Björklövens jakt: En – eller två nya för Meyer

(32075) Kenttä Meyer
Bildbyrån

Publicerad: 12 februari 2024

FacebookXWhatsApp
Björklöven bröt kontraktet med den förväntade toppforwarden Nicolai Meyer.
– Vi är nöjda och belastas inte ekonomiskt av uppgörelsen, säger sportchefen Per Kenttä till Västerbottens-Kuriren.
I sin jakt på en SHL-plats letar man nu efter en ersättare. Kanske två.

Nicolai Meyer värvades till Björklöven med pengar som samlats in av supportrar. Men efter 43 matcher, och 27 poäng (12 + 15), blev det i helgen officiellt att den danske forwarden får lämna Löven och Umeå.

– Sett till förväntningarna har det inte blivit som vi ville från något håll. Vi har diskuterat det ett längre tag och till slut hittade vi en lösning, säger Per Kenttä till VK.

Nicolai Meyer blev på måndagen presenterad som nyförvärv av sin förra klubb Red Bull Salzburg i Österrike.

– Förra året vann jag min första titel med denna speciella organisation, vilket var verkligen otroligt. Jag har varit i Sverige den här säsongen, jag är i bra form och det känns fantastiskt att vara tillbaka, säger Meyer till Salzburgs hemsida.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Enligt Per Kenttä kommer kontraktsuppgörelsen med Meyer inte att kosta Björklöven något. Men redan innan det blev klart att han flyttar vidare var Umeåklubben ute på marknaden för att värva en forward.

– Som det ser ut nu letar vi en forward. Sedan får vi se om det kan bli två men marknaden väller inte av spelare så först och främst en ersättare till Nicolai, säger Per Kenttä till Västerbottens-Kuriren.

LÄS MER"Större förväntningar” – Löven bryter med forward

I Red Bull Salzburg är det jubel över att ha den 30-årige dansken tillbaka. Han sköt mästartiteln till klubben förra säsongen och gjorde 26 poäng (8 + 18) på 31 matcher.

– Nicolai spelade en stor roll för vårt lags framgång förra året. Han känner de flesta i laget, vårt spelsystem och ligan. Han vet vad som krävs för att bli framgångsrik i vår liga. Med sin dynamik och finess blir han ett element i laget som säkerligen kommer att göra oss gott, säger klubbdirektören Helmut Schlögl till Red Bull Salzburgs hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)