HockeyNews

Benn: Brynäs passion som i Kanada – orden till fansen

(29576) Benn
Bildbyrån

Publicerad: 27 oktober 2023

Jordie Benn gör i kväll debut för Brynäs i seriefinalen mot Björklöven. I en stor intervju med Aftonbladet,  säger han:
– Det är en fantastisk möjlighet. Mitt beslut att komma hit var dels på grund av Greg, dels möjligheten den här klubben har att återvända till högsta ligan. Utmaningen att ta sig upp igen är något som hela tiden har funnits i mitt bakhuvud. Jag vill göra det, jag vill vara en del av ett lag som vinner och tar Brynäs tillbaka där de ska vara.


Efter fler än 600 NHL-matcher blir det i kväll Hockeyallsvenskan.

Jordie Benn fick arbetstillstånd klart i går och har tränat i en vecka.

För Hans Abrahamsson på Sportbladet berättar Jordie Benn att han förstår fansens starka känslor när Brynäs åkte ur.
– Definitivt. Det är väldigt likt hur passionerade fansen är hos Montreal Canadiens och Toronto Maple Leafs. Hela stan vill att laget ska göra det bra, och när det inte går bra kan du se det på hela stan. Men när de går bra lever hela stan upp. Nu är det en ny säsong och vi har något speciellt på gång, stan brusar och laget gör det bra. Vi ska bara fortsätta och se vad som händer. 

Han har i tidigare intervjuer berättat hur gamle kompisen Greg Scott lockade över honom.

Kanske kan Jordie Benn i sin tur få över en annan stjärna.

För Aftonbladet “skojar” han om om brorsan Jamie i Dallas Stars, men kanske med ett litet stänk av framtida allvar också.

– Jag vet inte. En kille som har två år kvar på kontraktet och över tusen matcher för samma klubb… När kontraktet går ut är han kanske färdig. Vi får se hur hans kropp mår om två år. Men vi skojade faktiskt om det häromdagen, jag och Greg, och då ringde vi Jamie och sa: ”om vi fortsätter två år till kommer du över då?” Han skrattade och sa att han skulle tänka på det. Så vem vet…?

Den 188 centimeter långe och 89 kilo tunge backen, som har gjort 137 poäng (26 mål, 111 assist) på 607 NHL-matcher, väntas i kväll spela i följande femma: Benn, Billins – Kopacka, Larsson, Indrasis, enligt Gefle Dagblads rapport från värmningen.