HockeyNews
PLUS

Axelsson i PANELEN: Brynäs kommer att lösa det

(31828) Panel 2 feb 2024 del 1
Bildbyrån

Publicerad: 3 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Hockeyallsvenskan går in i sista fjärdedelen av grundserien. Veckans panel med Anton Axelsson, Mattias Ek och Henrik Sjöberg tar en titt på toppstriden och zoomar in på en ofta återkommande fråga.

Brynäs toppar allsvenskan – blir det avgörande att vinna serien för att gå upp i SHL?

Anton Axelsson:

– Jag har ju hela tiden trott att det var Björklövens år i år. Men jag får nog backa lite där. Just nu så känns det som Brynas kommer att lösa det. Med den trupp dom har så borde man även klara av det. Det som kan stoppa dom är den "stora darren". Alltså att man får all press på sig och kanske inte riktigt är van vid situationen vad som krävs att spela en slutspelsserie med all press på sig. Samtidigt, som jag var inne på innan, så har man verkligen truppen för att kunna lösa det.

Mattias Ek:

– Det ska vara en fördel att vinna Hockeyallsvenskan och därmed få hemmaplansfördel genom hela slutspelet från kvartsfinalen hela vägen till finalen. Modo drog nytta av det i sjunde och avgörande finalen mot Djurgården förra säsongen även om andra faktorer, som Djurgårdsskador, spelade in. HV71 tog sig å andra sidan tillbaka till SHL via bortavinst i sjätte finalen mot Björklöven året före. Ser man till en final mellan Brynäs och Djurgården kommer det att spela roll, men jag tror inte att det blir det som avgör. Jag tror att Djurgården går upp i SHL oavsett placering i grundserien.

Henrik Sjöberg:

– Jag såg Aftonbladets enkät där Djurgårdens publik röstades fram som etta. När säsongen svängde var det också med alla raka segrar på hemmaplan. För DIF skulle det vara en väldigt stor fördel med hemmafördel i varje steg. Björklöven har ju också starkt stöd, men har varit bättre borta. Det kan ju göra "Löven" till en potentiell skräll även om de skulle sluta ett par placeringar ned., 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)