HockeyNews
PLUS

AVSLÖJAR: Österrikisk landslagsman nära Västerås

(19527) Rauchenwald
Bildbyrån

Publicerad: 11 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Västerås fortsätter att jaga spets i satsningen mot SHL.
Enligt uppgifter till HockeyNews.se är klubben nu nära att göra klart med den österrikiske landslagsmannen Alexander Rauchenwald. 

– Han har inte skrivit på än, men det har funnits kontakt med Västerås, säger spelarens agent Peter Kasper. 

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner


Häromdagen kunde initierade VIKFancentral berätta att den Österrike landslagsmannen Alexander Rauchenwald var på den allsvenska marknaden och att storsatsande Västerås var en av klubbarna som tittade på honom. 


Men det ska vara längre gånget än så. HockeyNews.se kan avslöja att Västerås går hårt in för att värva den 28-årige centern, som tillbringat de senaste sju säsongerna i den österrikiska storklubben Salzburg. 


Men där ska även vara fler allsvenska klubbar inblandade i striden om hans tjänster och enligt vad HockeyNews.se erfar kommer det att bli budkrig om österrikkaren. Rauchenwald ska dock väldigt gärna vilja till Västerås och intresset ska vara ömsesidigt. 


– Han har inte skrivit på än, men det har funnits kontakt med Västerås, det kan jag säga. Jag pratar även med ett par andra klubbar i allsvenskan, så det är nog ganska troligt att han hamnar i Sverige. Men inget är påskrivet än, säger spelarens agent Peter Kasper. 


Rauchenwald beskrivs som en offensivt skicklig tvåvägscenter och stod den gångna säsongen för 15 poäng (7+8) på 20 matcher. Totalt har det blivit 327 matcher och 136 poäng i den österrikiska ligan. 


Rauchenwald i Salzburgs tröja. Foto: Bildbyrån

Rauchenwald har också representerat Österrike i VM de senaste två mästerskapen. Nu ska han alltså vara nära att bli klar för Västerås satsning mot SHL. 


Tidigare har klubben gjort klart med spetsspelare som Alex Lavoie, Mikael Frycklund och Daniel Gunnarsson. Inom kort kommer även värvningen från Rögle, Johan Gustafsson att offentliggöras. 


FOTNOT: HockeyNews.se har sökt sportchefen Patrik Zetterberg utan framgång. 

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!