HockeyNews

Anmäldes till disciplinnämnden – så länge stängs de av

(17077) avstängning
Bildbyrån

Publicerad: 29 december 2020

Örebros Borna Rendulic och Växjös Martin Lundberg anmäldes till disciplinnämnden för olika förseelser efter måndagens SHL-omgång. 
Nu står det klart att båda åker på avstängning och böter. 

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Det var med 50 sekunder kvar av den andra perioden i mötet mellan Skellefteå och Örebro, som Borna Rendulic drog på sig ett matchstraff. Kroaten satte ut sitt högra knä och träffade Skellefteåforwarden Jesper Frödéns högra ben. Händelsen renderade i 5+20 för kneeing i matchen, samtidigt som Skellefteåforwarden kunde fortsätta matchen. 


Växjös Martin Lundberg åkte i sin tur ut för slewfoot i 4–1 segern mot Färjestad. Det var ungefär halvvägs in i den tredje perioden som Lundberg drog undan skridskorna på FBK-forwarden Carl Jakobsson, som föll i isen utan möjlighet att skydda sig. 


Under tisdagen anmäldes båda till disciplinnämnden och nu har ärendena hanterats. 


Borna Rendulic stängs av i tre matcher och får böta 21 000 kronor. I beslutet framgår att knätacklingen utgör stor skaderisk och att tacklingen delas ut i hög fart. 


Martin Lundberg får två matchers avstängning och får böta 12 500 kronor. I beslutet skriver disciplinnämnden att förseelsen utgör stor skaderisk. 


Rendulic missar därmed mötet mot Linköping under onsdagen, samt matcherna mot Rögle och Linköping. 


Martin Lundberg kommer att missa morgondagens bortamatch mot Malmö, samt hemmamatchen mot Djurgården den 2 januari.