HockeyNews
PLUS

Almtunas chef: "Jag blev behandlad j-ligt dåligt"

Martin Löf Nyquist

Publicerad: 10 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Martin Löf Nyqvist kom till Almtuna som vd och klubbchef från rollen som kommunikationsansvarig i Brynäs, men slutade efter ett halvår – nu berättar 32-åringen varför i en stor intervju med UNT.
– Jag blev behandlad jävligt dåligt, säger Löf Nyqvist som kontaktat idrottsombudsmannen.

– Han är helt rätt för oss i en tid där vi vet att vi måste våga tänka annorlunda, sa Ulf Rosén, vice ordförande för Almtuna, i ett pressmeddelande när nye klubbchefen presenterade inför 2023.

För UNT:s reporter Henrik Söderlund ger Martin Löf Nyqvist nu sin syn på halvåret i Almtuna.

– Min vision var väldigt tydlig. Jag ville utveckla hockeyn på ett hållbart sätt och låta Almtuna ta täten i den omställning som näringslivet redan genomgår. Jag ville utmana det traditionella helt enkelt och vara i framkant i en tid när idrotten behöver göra något mer än att "bara" vara duktiga i sin sport, utan hitta en väg för alla grupper, dam, barn och herr samt ta ansvar i samhället. Jag blev rekryterad att skapa den vägen.

Men “ord och handling hängde inte ihop”, säger han till UNT:

– Att se vilka enorma skillnader det finns i klubbarna (mellan Brynäs och Almtuna), trots att man spelar i samma liga, kom lite som en chock för mig. Och sen kände jag mig lite lurad. Jag trodde att vi skulle göra tillsammans.

Den nye klubbchefen presenterades i mars. Redan i september avslöjade lokaltidningen att en brytning var på gång. Kort därpå meddelade Almtuna att klubbchefen sagt upp sig.

För UNT berättar Löf Nyquist att han var "vid vägs ände" vid ett styrelsemöte.

– Mitt förtroende för vissa i styrelsen var förbrukat. Och en styrelse är medlemsvald, så om jag inte fungerar med styrelsen är det mitt ansvar att lämna. Det måste jag respektera och det gjorde jag. Från att jag lämnade in min uppsägning var nivån så skrämmande låg. Det gick så långt att jag larmade Idrottsombudsmannen, IO. Jag kände då att jag tagit rätt beslut.

Almtuna går nu in i det hockeyallsvenska slutspelet. Tränaren Robert Kimby är klar för Djurgården nästa säsong, och kommer ersättas av förra NHL-proffset Marcus Ragnarsson. Sportchefen Tony Mårtensson är klar för Linköping.

Sedan Löf Nyquist försvann har ingen ersättare rekryterats utifrån. Ordförande Petteri Olsén blev arbetande styrelseordförande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)