HockeyNews

Allt om NHL-backen till Löven: egna orden, skandalerna, formen

(29554) Brandon Manning
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 28 oktober 2023

Nu är det klart. Björklöven värvar Brandon Manning, 33.
– Jag ser fram emot att spela för de passionerade fansen, säger han i en video.

Björklöven skriver i ett pressmeddelande:

"33-årige kanadensiske backen Brandon Manning är klar för spel i Björklöven. Manning har spelat de två senaste säsongerna i Straubing Tigers i tyska ligan. Det blev 46 poäng på 92 matcher under de två säsongerna. Kanadensaren har också 267 NHL-matcher och drygt 270 matcher i AHL på sitt CV".


Brandon Manning på X:

– Hej, alla, jag vill bara säga ett snabbt hallå, och att jag skrivit ett kontrakt för säsongen. Jag kan inte vänta på att komma till Umeå och spela för de passionerade fansen och vinna ett mästerskap till stan.

Sportchefen Per Kenttä säger:

– Brandon är en rutinerad mobil tvåvägsback som har sina styrkor speciellt i defensiven. Jag är väldigt nöjd att vi kunnat signa Brandon och vill rikta ett stort tack till de finansiärer som hjälpt till att dra den här dealen i lås.

Kontraktet:

Är skrivet över denna säsong och planen är att Manning ansluter till laget kring den 19-20 november. 

Formen:

De senaste två säsongerna har Manning spelat för Straubing Tigers i tyska ligan. Förra säsongen: 43 matcher, två mål, 17 assist och 35 utvisningsminuter till -7 i plus/minus.

Om Mannings historia:

Under tre säsonger spelade han näst intill ordinarie i Philadelphia Flyers efter att ha gjort sporadiska sejourer där under tre tidigare säsonger. Därefter representerade han även Chicago och Edmonton.

Han har anklagats för att “sakna klass”, enligt Connor McDavid som bröt nyckelbenet efter en tackling från Manning, som då spelade i Philadelphia.

När Manning senare ju faktiskt tillhörde Edmontons organisation trots historiken med McDavid), så blev han avstängd i fem matcher för att ha uttryckt rasism på isen i en AHL-match. Manning bad om ursäkt efter matchen och i uttalanden i samband med avstängningen.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Anton Axelssons stryktipssystem – andelarna kostar 100 kronor [Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino]

MISSA INTE: Experterna om Lövens fördel mot Brynäs

MISSA INTE: Nu går Björklöven upp – och det är välförtjänt