HockeyNews
PLUS

AIK:s backlyft – men oklart på forwardssidan

(31171) Wahlberg Ignberg Gynge
Bildbyrån

Publicerad: 4 januari 2024

FacebookXWhatsApp

AIK är på väg att bli skadefritt på backsidan för första gången på hela säsongen. Men det finns ett par frågetecken inför mötet med Björklöven.

Som Hockeynews har berättat är backarna Hampus Falk och Tom Hedberg medicinskt godkända att återvända till matchspel efter långtidsskador.

Falk fick hälsenan avskuren den 3 oktober, men är efter bara två månader redo att spela match igen. Hedberg har varit borta sedan slutet av oktober på grund av en fraktur i handen, men är också nära comeback.

Det återstår att se om det blir spel mot Björklöven på Hovet på fredag kväll.

– Tom och Hampus är i alla fall clearade för att träna fullt. Sedan hur lång tid det tar därifrån tills de är redo för match får vi se så att allting funkar för dem. Hampus tränade fullt i mellandagarna, men det var inte Tom, så nu är båda i fullt slag så sett så får vi se hur lång tid det tar innan de är matchklara. Teoretiskt sett skulle de kunna spela på fredag så får vi se om det är nån av dem som är redo, säger AIK:s sportchef Niklas Persson till Hockeynews.

AIK har bitvis fram till jul lånat Modo-backen Emil Wahlberg som nu är tillbaka i Örnsköldsvikslaget.

– Vi har en dialog med Emil och Modo hela tiden. Just nu är det inte aktuellt. Nu spelar han i Modo och det är så det ser ut. Vi är tacksamma för det som har varit, säger Persson.

Och tillägger:

– Skulle det bli nånting framöver så får vi ta ställning till det där och då. Som det ser ut just nu är Emil där uppe och vi har det gott ställt på backsidan ändå. Det är väl första gången den här säsongen vi kan säga så.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Med Hampus Falk och Tom Hedberg tillbaka på backsidan är AIK fulltaligt där.

– När de här två spelade sist så var (Mathew) Maione borta… Vi har egentligen inte haft full backstyrka på hela säsongen. Det är väl inget konstigt, det brukar vara så, men ett tag var det väldigt tunt på backsidan i numerären. Vi är glada och håller tummarna att det funkar för båda två.

LÄS MERTillbaka efter skräckskadan: ”Den skars av”

Forwardsduon Richard Gynge och William Ignberg Nilsson har missat matcher på slutet. De är tillbaka i träning.

Frågan är om Gynge spelar mot Björklöven.

– Vi får se. Det är från dag till dag, men det är ingen stor grej. Det är bara att få honom i fullt säga. Vi håller fortfarande tummarna och hoppas att han kan spela på fredag.

William Ignberg Nilsson är lite närmare än Gynge att göra comeback.

– Han är redo för träning och så hoppas vi att det går bra och så växlar han upp som vanligt. Förhoppningen är att han spelar på fredag.

AIK fick stryk av Västerås i fredags efter derbyvinsten mot Djurgården i mellandagarna. AIK är trea i Hockeyallsvenskan och slåss i den absoluta toppen.

– Vi är hyfsat nöjda, eller nöjd är man aldrig. Vi ser att det finns delar i spelet som vi definitivt kan utveckla och förbättra. Det jobbar man dagligen med och gör utvärderingar. Vi ser saker som vi både vill och verkligen behöver förbättra för att fortsätta hänga på där uppe.

På forwardssidan är Arvid Degerstedt fortsatt skadad och beräknas vara åter i spel om två veckor.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)