HockeyNews
PLUS

McDavid avgjorde i Nygårds debut: "Fruktansvärt kul"

(10125) Joakim Nygård
Bildbyrån / HockeyNews.se

Publicerad: 3 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

EDMONTON. Joakim Nygård spelade drygt nio minuter tillsammans med Connor McDavid och hade ett par chanser på sig att bli målskytt i NHL-debuten.

Lagkaptenen avgjorde matchen mot Vancouver sent i tredje perioden och Nygård fick vinna på hemmaplan i sin första match för Edmonton.

– Mamma var här och tjejen och sonen kom över i går och hennes föräldrar så det var några stycken här, säger Nygård till HockeyNews.se.


Den tidigare Färjestadsforwarden har lämnat Karlstad för första gången på åtta år och i natt gjorde Nygård NHL-debut för Edmonton.

Han spelade 9.23, sköt två skott på mål och hade ett par bra möjligheter att få bli målskytt direkt i debuten. En styrning i första perioden var nära att överlista Jacob Markström och i andra perioden gick klubban sönder mitt i ett bra skottläge för Nygård.

– Första chansen var efter en tekning som jag fick gå in och ta och vann den och går in på kassen. Jag tror det är Klefbom som skjuter och jag styr den men ser inte vart den tar, säger Nygård. 

– Andra läget är en bra uppåkning av Neal och han lämnar över den till mig och jag får ett bra skottläge men stickan går sönder så jag får ringa CCM och skylla lite på dom.


Hur var det att spela med McDavid och Neal?

– Det var jättekul, nu blev det lite fram och tillbaka också och utvisningar och Draisaitl (Leon) gick in där ibland men det var fruktansvärt kul att få chansen att debutera och starta här på hemmaplan det var en mäktig känsla. 

Zack Kassian kvitterade till 2–2 med knappt nio minuter kvar av tredje perioden och med drygt fem minuter kvar på klockan blev lagkaptenen hjälte på hemmaplan.


Connor McDavid gled igenom tre spelare från mittzonen och fram till ett friläge mot Jacob Markström som till slut blev det som avgjorde hemmapremiären mot Vancouver.

– Det var ett fint mål, bra fart och bra händer. Sen tycker jag Draisaitl gör en riktigt bra match där ute också, stor och stark där ute.

Se hela intervjun med Joakim Nygård i spelaren

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!