HockeyNews
PLUS

Kaptenens konfrontation: "Uppfattade det som fult"

(31745) Erik Gustafsson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 31 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Luleå vann med 4-3 mot Växjö förra veckan. Med 2-0 nu igen. 
Samtidigt fortsatte ordbråket mellan lagen.

ANNONS

Det var riktigt hett i Coop Norrbotten Arena förra veckan: Luleås Oskari Laaksonen  lyfte ut pucken ur egen zon, matchen var vunnen.  Då tacklade Växjös Robert Rosén till hemmalagets Jonas Berglund, som slog huvudet i plexiglaset. Rosén brottades då ned på isen av Jesper Selllgren. Berglund hjälptes av, senare konstaterades att Luleåspelaren blir borta i flera veckor. 

Thomas Berglund skrek då flera gånger:  "En jävla sekund – så jävla dåligt" i riktning mot Växjös bås.  NSD uppgav att Växjös tränare Jörgen Jönsson tvingades gå emellan “Bulan” och Växjös assisterande tränare Fredrik Hellgren. 
Ordbråket fortsatte då i korridoren mot omklädningsrummen.  

Och på isen när lagen möttes på nytt en vecka senare, i Växjö 

Luleås lagkapten Erik Gustafsson konfronterade Robert Rosén, som hamnade i fokus igen – denna gång för att Växjöstjärnan, enligt Luleåkaptenen, drog sin klubba mellan benen på Oscar Eklind. 

– Jag känner honom rätt väl och frågade vad fan han höll på med efter matchen. Han nekade, och jag har inte sett situation i efter hand, så jag ska inte säga för mycket. Men jag uppfattade det som fult och tar för givet att de kommer titta närmare på situationen, tillägger han, säger han till 
NSD. 

Erik Gustafsson konstaterar i sin lokaltidning att Rosén inte är så populär i Luleå. 

– Fast han är ingen smutsig spelare. Tacklingen han gav (Jonas) Berglund sist vi möttes var onödig. Ful var den däremot inte, säger han.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln