HockeyNews
PLUS

Målskytt och boxplay-hjälte: "Krigarmatch"

possler
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 23:38

FacebookXWhatsApp

Gustav Possler gjorde inte bara sitt fjärde mål för säsongen. Han spelade även en nyckelroll defensivt i segermatchen mot Södertälje, där Björklöven lyckades försvara vid fem numerära underlägen.
– Det blir en riktig krigarmatch egentligen, säger Gustav Possler till Hockeynews.

ANNONS

Det blev insläppt mål i numerärt underläge direkt för Björklöven borta mot Södertälje. Men när laget fortsatte dra på sig utvisningar spikade man igen i sitt boxplay. 

– Det blir mycket box framförallt i dag. De tvingar oss till utvisningar och vi är lite slarviga. Det blir en speciell match men jag tycker att vi krigar igenom det bra och gör bästa av situationen, säger Gustav Possler som var en av spelarna som fick försvara då i den andra perioden. 

Södertälje hade 23–6 i skott på mål då när Löven drog på sig fem utvisningar på rad. 

– Jag vet inte vad exakt vi gör bra, haha, vi får kolla video nu efteråt. Det blev sjukt mycket boxplay. Vi har ju våra grunder och så gör ju Joona (Voutilainen) det riktigt bra i mål. En stor faktor till att vi vinner idag. Det ska man ju inte sticka under stolen med, säger Possler. 

Han bidrog även framåt, spelade powerplay – som dock inte var lyckat för Löven denna kväll – och gjorde sitt fjärde mål för säsongen. 

– Man får passa på när chansen ges, skojar han, utan att ha någon särskild förklaring till varför han redan gjort fyra mål. 

Förra säsongen gjorde han ju ”bara” elva. 

– Nej, det studsar rätt nu helt enkelt, säger han. 

Löven vann en tuff och sevärd match efter straffläggning, mot ett lag som också väntas vara en huvudkonkurrent till SHL-platsen till våren. 

– Som matchen blir så är det svårt att säga, men de gör det bra. Vi bjuder väl inte riktigt upp till dans till en början (hamnade i underläge 0–2) och fick oss en avhyvling där i båset. Men sen blev det bättre, vi höjde oss. Det var högt tempo och en bra hockeymatch. Det var väl tänkt att vi skulle komma ut likadant i andra perioden, men… Det blev mycket utvisningar. Det blir en riktig krigarmatch egentligen, säger Possler.

Men vad betyder det att vinna en sån här match?

Nej, men det är jätteviktigt. Det är första bortamatchen så bra att komma in i det. Nu har vi en till match på söndag (mot AIK). Så det är bara att träna och vila i morgon. Och så vara redo då.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln