HockeyNews
PLUS

Skånederby – då laddar Rögle upp med fredagsmys

(31075) Roger Hansson och Brandon Davidson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 30 december 2023

FacebookXWhatsApp
Cam och Chris Abbott är kända för sin raka och hårda ledarstil.
Nu när Roger Hansson tagit över Rögle försöker han nå spelartruppen med en lite mjukare framtoning.
– Det handlar om energier som vi vill ska peka i en ny riktning, säger Hansson till HD.
ANNONS
Det har gått närmare tre veckor sedan Cam och Chris Abbott fick gå från Rögle.

Sedan dess är det den förre assisterande tränaren Roger Hansson som har tagit över huvudansvaret och han har en lite annan approach till spelartruppen än de två kanadensiska bröderna.

Varje fredag avslutar han till exempel träningarna med lite gemensamt mys.

– Det är fredagsmys. Vi har haft det som en stående punkt, där två spelare får välja en aktivitet som vi avslutar träningen med. Det är för att få ner axlarna och lite skratt, säger Roger Hansson till Helsingborgs Dagblad.

ANNONS

På HD:s följdfråga om det finns en risk för att det blir för mycket mys och för låga krav svarar han följande:

– Om fotbollen är mys, så har krav ingenting med det att göra. Det handlar om energier som vi vill ska peka i en ny riktning. Sen blir det alltid en bild utifrån – nu är det jag och Max (Bohlin, assisterande tränare) som kliver fram på ett annat sätt. Vi är olika människor än vad Cam och Chris har varit och det har ingenting med kravbilden att göra. Det handlar om olika personligheter. Kanske kan det ses utifrån som att “jaha, nu gör ingen si eller så – då är där ingen kravbild”. Det stämmer inte riktigt.

Sedan Hansson tog över Rögle har de plockat två poäng av nio möjliga. Efter senaste förlusten hemma mot Oskarshamn hördes spridda burop från läktarna.

ANNONS

I kväll möter de Malmö hemma i Ängelholm och Hansson vet hur han vill att hans spelare ska agera i den viktiga derbymatchen.

– Jag vill att vi kommer ut och vågar spelar hockey och sitter ihop. Jag vill att alla ska känna och agera som Linus Sjödin, Henry Bowlby och Albin Sundsvik sett ut i de senaste matcherna. De går ut och kör, ligger nära varandra och flyttar på fötterna. Det klarar alla av – vi har det i oss, säger Hansson.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln