Sedan blev det målfest i Scandinavium.
Och Frölunda avgick med segern.

ANNONS

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Varsitt mål av Christian Folin och Henrik Tömmernes i första perioden satte Frölunda i en tidig 2–0-ledning i hemmamatchen mot Skellefteå, men det kom att hända en hel del i inledningen av den andra perioden.

Det hela började nämligen med att Nicklas Lasu efter 26 sekunders spel satte in en tackling på Oskar Nilsson, en tackling som domarna bedömde var värd fem minuter och matchstraff.

ANNONS

Efter videobedömning meddelade domarna att de stod kvar vid sitt första beslut. Det var därmed färdigspelat för Lasu som istället fick gå och duscha. Och det långa numerära överläge som väntade gav Skellefteå rejält med luft. För man kom inte bara att reducera i spel fem mot tre utan det kom även en kvittering i slutskedet av utvisningen.

Men likaläget stod sig inte länge, för bara två minuter efter 2–2 kunde Pontus Johansson åter ge hemmalaget ledningen.

Den nya Frölundaledningen försvann i sin tur fyra minuter senare när Rickard Hugg kvitterade i numerärt överläge – eller det var i alla fall vad alla först trodde. Men efter en videogranskning framkom att Pär Lindholm stört Lars Johansson i Frölundamålet innan målet och det dömdes därför bort.

Kvitteringen kom istället kort senare när Linus Lindström styrde in 3–3-pucken.

3–3 stod sig under resterande del av ordinarie tid, innan Henrik Tömmernes pangade in 4–3 i numerärt överläge i den efterföljande förlängningen.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.