HockeyNews
PLUS

Då ersätter Hävelid Hallam i Tre Kronor

Hallam Hävelid
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 15:23

FacebookXWhatsApp

Sam Hallam kommer inte att leda Tre Kronor i Beijer Hockey Games i Globen i februari.
Svenska ishockeyförbundet har konstruerat en reservplan.

ANNONS

Det blir Juniorkronornas förbundskapten Magnus Hävelid som kliver in i Tre Kronors bås under Beijer Hockey Games i februari i nyrenoverade Avicii Arena i Stockholm.
Tre Kronors ordinarie förbundskapten Sam Hallam får då förbereda sig för Fyrnationsturneringen i Nordamerika som börjar dagarna efter Beijer Hockey Games.

"Kändes inte optimalt"

– Vi har naturligtvis diskuterat fram och tillbaka hur vi skulle ta oss an februari, som blir en intensiv månad för oss. Att ordinarie stab skulle leda Tre Kronor både på Beijer Hockey Games och NHL 4 nations Face-off kändes inte optimalt med tanke på att turneringarna går i varandra. Därför är det väldigt roligt att vi kan lyfta upp från vår egen organisation. Då vi har en väldigt tajt förbundskaptensgrupp som jobbar nära varandra så känner jag mig väldigt trygg med den här uppställningen, säger landslagschefen Anders Lundberg till Svenska Ishockeyförbundets hemsida.
Tre Kronor kommer att ledas av Hävelid och Juniorkronornas stab med Gereon Dahlgren, Nicklas Grossmann och målvaktstränaren Viktor Alm.
Sam Hallam kommer att ha med sig Nicklas Rahm, Stefan Klockare och Anthon Hansson till turneringen i Nordamerika.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln