HockeyNews
PLUS

EXTRA: Ottawa sparkar tränaren – "Alfie" in i båset

(30747) Ottawa
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 18 december 2023

FacebookXWhatsApp
Ottawa Senators har avskedat huvudtränare D.J. Smith och ersatt honom med Jacques Martin på tillfällig basis. Daniel Alfredsson har utsetts till assisterande tränare.
ANNONS
Martin är den coach i historien som ansvarat för Senators i flest matcher. 

Alfredsson stod med i båset redan under Global series i Stockholm. Då som en gest. Nu blir han assisterande tränare.

Tidigare i höst har "Alfie" haft ett utvecklingsansvar i klubben efter att haft kontakt med ägaren Michael Andlauer under sommaren. 

– Jag blev lite överraskad, men jag tänkte att det här skulle vara riktigt roligt, sa Alfredsson om den tidigare rollen som då överensstämde med hans önskan om en hybridposition, där han kombinerade direkt engagemang med spelare och inspel på andra hockeyrelaterade frågor.

Nu kliver han in i båset.

D.J Smith var inne på sitt sista år på kontraktet. Han förlorade jobbet efter fyra raka förluster.

Ottawas pressmeddelande:

"Ottawa Senators president för hockeyoperationer och tillförordnad general manager Steve Staios meddelade idag att laget har befriat D.J. Smith från sina plikter som huvudtränare. Utöver Smith har assisterande tränare Davis Payne också befriats från sin roll. De återstående medlemmarna i tränarstaben har behållits. Jacques Martin kommer att tjänstgöra som lagets tillförordnade huvudtränare.

Laget meddelade också att den före detta långvariga lagkaptenen och klubbens poängrekordhållare genom tiderna, Daniel Alfredsson, ansluter sig till Martins stab som assisterande tränare. Martin kommer att göra sin återkomst till Ottawa-bänken när laget besöker Arizona Coyotes på tisdag. Alfredsson kommer också att anta en roll på bänken.

Ursprungligen anställd som lagets tredje huvudtränare den 24 januari 1996 tillbringade Martin nio säsonger med Senators och hade en ordinarie säsong med ett resultat på 341-255-96 (.562) med klubben innan han återvände till organisationen tidigare denna månad. På väg att bli den andra huvudtränaren som gör en återkomst till Senators-bänken efter att Bryan Murray gjorde det under säsongen 2007-08 förblir Martin lagets genom tiderna ledare i antal tränade matcher (692), ordinarie säsongens vinster (341), slutspelsvinster (31) och slutspelsmatcher som tränare (69)".

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln