Backens pik mot Rögle: "Skönt att visa dem"

Rögles Simon Ryfors spräckte sin målnolla efter 14 mållösa matcher.
Då kontrade Örebrobacken Samuel Johannesson med två mål mot sin tidigare klubb.
– Det var jätteskönt. Jag fick inte spela så mycket här och var inte jätteuppskattad här, så det var skönt att visa dem att man går för något i alla fall, säger han i TV4 Play.

ANNONS

Senast Simon Ryfors spelade i SHL gjorde han 25 mål på 51 matcher för Rögle vilket ledde till ett NHL-kontrakt med Tampa Bay. Efter två säsonger i Nordamerika vände Ryfors tillbaka till Ängelholmslaget till denna säsong.

Då har det gått rejält troll i maskineriet. Inför kvällens match mot Örebro hade Ryfors spelat 14 matcher och skjutit 26 skott på mål, varav inget överlistat motståndarnas målvakter.

Men till slut så.

ANNONS

Med 13 minuter spelade av första perioden fick Ryfors ett läge i numerärt underläge, och den här gången missade han inte, utan kvitterade till 1–1.

Ryfors mål kom dock att trumfas av Örebrobacken Samuel Johannesson, som har eft förflutet i just Rögle, som stod för ett riktigt drömmål där han först grundlurade Dennis Everberg på offensiv blålinje innan han rundade både Rögleförsvar och målbur innan han trädde in pucken köksvägen för vad som var 3–4 med sju och en halv minut kvar att spela. Dessförinnan hade han reducerat till 2–3 i andra perioden.

– Det var jätteskönt. Jag fick inte spela så mycket här och var inte jätteuppskattad här, så det var skönt att visa dem att man går för något i alla fall, säger Johannesson och fortsätter:

– Jag snackade med Everberg på tekningen innan och han sa att han inte skulle kolla puck, så jag var tvungen att testa

Örebro kom också att kvittera, Mathias Bromé målskytt, för att tvinga fram förlängning och därefter också straffar. Väl där kunde Örebro även fullborda vändningen tack vara Robert Leinos mål för 5–4.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.