HockeyNews
PLUS

Stjärnorna tar Lundin i försvar efter domen: ”Dåligt”

(29331) Albin Lundin
Bildbyrån/Skärmdump C More (montage)

Publicerad: 13 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

Det var i gårdagens möte mellan Örebro och Timrå som Albin Lundin kolliderade med linjedomaren Rickard Nilsson.
Något som ledde till att Timråspelaren blev anmäld till Disciplinnämnden – och stängdes av i tre matcher.
Nu tas han i försvar av två SHL-stjärnor: Oscar Fantenberg och Jonathan Pudas.
– Det här är för dåligt! skriver Pudas på X.

Det var i mitten av den tredje perioden som Albin Lundin skyndade från eget bås för att understödja sina lagkamrater i offensiv zon.

Och på vägen dit small det.

Samtidigt som Lundin kom farande i full fart och skulle korsa blålinjen för att ta sig in i offensiv zon hade nämligen linjedomaren Rickard Nilsson tagit sig in ett par meter från sargen i samband med en offsidebedömning. Ingen av de två inblandade ser på videoklippet ut att ha noterat den andre vilket ledde till en kollision där Nilsson brakar i isen.

Något som resulterade att Lundin anmäldes till Disciplinnämnden och nu har deras dom kommit.

Lundin stängs av i tre matcher.

”Albin Lundin kom in på isen och åkte snabbt framåt utan någon som helst uppsikt. Vid dessa förhållanden finner nämnden att Albin Lundin varit i vart fall likgiltig inför kollisionen med domaren. Det ska även noteras att Albin Lundin inte ens efter att ha fällt domaren till isen stannade eller tog någon annan notis av händelsen”, skriver Disciplinnämnden i domen.

Lundin själv är riktigt upprörd och menar att de ljuger i domen. I en intervju med Expressen säger han följande:

– Huvuddomaren Sjöqvist är framme vid vårt bås efter situationen och frågar om någon ska ta på sig det, då säger Ante (Karlsson, tränare) att han är framme och ber om ursäkt till linjemannen just nu, vilket var det jag gjorde. Jag bad också om ursäkt till honom efter matchen. Linjemannen bad mig stanna kvar, jag bad om ursäkt och sa att det inte var med flit, att jag inte såg honom. Han säger att det inte är några hard feelings, att det är ko-lugnt. Men han berättar att han ska kolla på situationen i efterhand, vilket jag förstår, jag säger till honom att han måste göra det han måste göra. Återigen säger han att det inte är några hard feelings. Sedan skriver de i domen att jag varit helt likgiltig och inte stannat till efter situationen. Jag är så jävla arg. Det är en ren lögn. De ljuger i domen.

Timrås sportchef Kimmo Kapanen bekräftar också för Expressen att domen kommer att överklagas.

På X, tidigare känt som Twitter, tas Lundin i försvar av bland annat Skellefteås Jonathan Pudas och Linköpings Oscar Fantenberg.

– Finns inte en spelare i ligan som gör något sånt här medvetet. All respekt till våra domare. De är bra. Men det här är för dåligt! skriver Pudas på X.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)