HockeyNews
PLUS

Skellefteå nollade Frölunda efter expertens hårda ord

(29314) Pär Lindholm
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 12 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

Skellefteå bjöd inte på underhållning i första perioden.
Istället stod man för en insats som Niklas Wikegård inte alls gillade.
Sedan gick man ut och nollade Frölunda.

ANNONS

Både Skellefte och Frölunda förlorade i helgens respektive match och det var med andra ord två revanschsugna gäng som ställdes mot varandra på torsdagskvällen.

Men till en börja med var det inte mycket som stämde för något av lagen

Efter en mållös förstaperiod var det inte många nöjda miner i Skellefteå Kraft arena, framförallt inte hos TV4 Sports expertkommentator Niklas Wikegård.

ANNONS

– Vi fick inga svar alls överhuvudtaget kan jag tycka. Förlunda hade sina stunder första 6-7 minuter, men totalt sett är det en period att glömma för båda lagen kan jag tycka. På den här nivån ska man kunna spela ett bättre spel. Det är för slarviga passingar, för dåliga beslut, man slänger bort puckar. Skellefteå gör en riktig jävla skitperiod kan jag tycka, och kan mycket mycket bättre, sa han.

Och Skellefteåtränaren Robert Ohlsson höll med efter att hans lag bara fått iväg två skott på mål under de första 20 minuterna.

– Jag delar mycket av det. Tempot är högt, men kvalitén i utförandet är mindre bra. framförallt från våran sida blir det stressigt istället för att i det tempot kunna spela. jag tycker inte riktigt att iv klarar av det i första perioden. Skotten är få, sedan fanns det ändå lägen att göra mål, säger han.

ANNONS

I andra perioden lossnade det dock för hemmalaget som kunde göra både 1–0, genom Oskar Nilsson, och 2–0 fyra och en halv minut senare när Filip Sandberg gjorde sitt första mål för säsongen. Backalangen Axel Sandin-Pellikka krutade sedan in sitt femte för säsongen när han sköt 3–0 i period tre.

Och det blev också matchens sista mål.

Linus Söderström spikade igen sin kasse för säsongens första nolla, medan Frölunda för femte gången i rad förlorade på bortaplan.

ANNONS

– Icke godkänd såklart. Igen gör vi en godkänd förstaperiod men sedan tycker jag inte att vi orkar hålla uppe trycket och tävlingen i laget in i andra perioden. Precis som mot Modo borta kommer vi ut och är för mjuka i andra perioden och förlorar jättemycket kamper i egen zon och blir tunna med pucken. Jag tror på tävling och det lag som tävlade bäst över 60 minuter vann idag och det var Skellefteå, säger Roger Rönnberg.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln