HockeyNews
PLUS

Modos besked – värvar tillbaka succéspelaren: "Känns väldigt bra"

(28223) Sam Vigneault
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 1 juni 2023

FacebookXWhatsApp

Modo har säkrat upp en riktig publikfavorit till kommande säsong.
Det då Sam Vigneault återvänder till klubben.
– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i Örnsköldsvik, det är ett ställe som känns som hemma för mig och min flickvän, säger Sam Vigneault i ett pressmeddelande.

Sam Vigneault blev en succéartad värvning när han anslöt till Modo inför säsongen 2021–22. Den storväxte centern noterades för 41 poäng i grundserien innan han inledde slutspelet med samma goda form, innan en skada i semifinalseplet mot Björklöven satte stopp för resten av säsongen.

Insatserna i Modotröjan ledde till att HV71, som mötte Modo fyra gånger under den säsongen, plockade med sig Vigneault upp till SHL. I högsta ligan blev det sedan 18 poäng på 52 matcher för den 27-årige centern, som däremot inte fick något nytt kontrakt av HV71.

Och nu står det alltså klart att han återvänder till Modo efter att han skrivit på ett kontrakt över de två kommande säsongerna.

– Det är en riktigt skicklig center, som är stark med pucken och står upp i det fysiska spelet. Han har ett bra hockey-IQ och gör sina medspelare bättre. Det känns väldigt kul att Sam ville återvända till oss och vara med på vår resa i SHL, säger sportchefen Henrik Gradin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)