HockeyNews
PLUS

Bruins säkrade titeln – överlägsna serievinnare: "Självklart är man stolt"

(27302) Boston
Bildbyrån

Publicerad: 31 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Med sju matcher kvar att spela står det klart.
Boston Bruins är grundseriens bästa lag i NHL.

Att Boston Bruins stormat fram genom grundserien är ingen hemlighet. Inför nattens match mot Columbus hade man spelat in 119 poäng på 74 matcher och var med det 16 poäng före Carolina i toppen av tabellen, ett försprång som nu ökat till 18 poäng.

Detta efter att Linus Ullmark motat 24 av 25 skott han fått emot sig samtidigt som Carolina förlorade mot Detroit, där man släppte in segermålet med bara fyra sekunder kvar att spela. Bruins seger, som säkrades i förlängningen när David Pastrnak förvaltade en passning från Hampus Lindholm på bästa sätt, gör att man nu har ett ointagligt försprång i tabellen och därmed redan nu kammat hem Presidents trophy som går till det lag som tar flest poäng i grundserien.

Det när Bruins har sju matcher kvar att spela medan Hurricanes har åtta.

– Självklart är man stolt. Det är många matcher och mycket hårt jobb och jag är stolt över hur vi har lyckats genom att tro på det vi gör, växt som ett lag, utvecklats och verkligen spelat för varandra. Med det sagt, det är trevligt, men vi har såklart siktet inställt på något större, säger lagkaptenen Patrice Bergeron.

Genom att kamma hem Presidents trophy har nu Boston garanterad hemmaplansfördel genom hela slutspelet.

– Det är en ära att vinna pokalen och det visar bara hur bar Bruins har varit hela säsongen. Vi ska bara fortsätta jobba på, det är sju matcher kvar innan det roliga börjar, säger Tyler Bertuzzi som anslöt innan transferfönstret stängde.

Boston Bruins–Columbus Blue Jackets 2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 1–0) efter förlängning
Mål, BOS: Tyler Bertuzzi, David Pastrnak
Mål, CBJ: Jack Roslovic
Skott: 31–26 (8–6, 13–10, 9–10, 1–0)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)