HockeyNews
PLUS

Djurgården krossade tabelljumbon – 5–0 bara i den första perioden

(25061) Noah Östlund Djurgården
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 27 januari 2023

FacebookXWhatsApp

Det blev fullständig islossning för Djurgården borta mot Västervik. 

Efter en totaldominant förstaperiod vann Stockholmslaget till slut med 7–0.

– Vi spelar som juniorer där ute. Det är så jävla pinsamt, säger Västerviks Joakim Hagelin till C More. 


Inför fredagens möte hade tabelljumbon Västervik förlorat samtliga tre matcher under säsongen mot Djurgården. Och det var inget lag med självförtroende som klev ut på isen hemma i Plivit Arena. 

Efter fem minuter kunde Linus Klasen sätta dit 1–0 för Djurgården – och det var bara början. Efter mål av Stefan Elliott, Noah Östlund, Klasen igen och Olle Liss hade Djurgården gått upp till 5–0 redan i den första perioden. Klasen och Wiktor Nilsson hade då gjort tre poäng var. Västerviks Joakim Hagelin var inte nådig i sin kritik av det egna laget i C More:s pausintervju:

– Fortsätter det såhär slutar det 15–0. Det finns så jävla mycket vi gör så jävla dåligt i den här perioden. Vi vågar inte spela, vi är fega, vi är ängsliga. Vi spelar som juniorer där ute. Det är pinsamt. 

– Jag vet inte varför det ser ut såhär. Jag blir så jävla besviken bara. Mycket folk som kommer hit och vi ser ut som ... det sämsta på hela säsongen. Man får be om ursäkt till alla som kommer hit, fortsätter Hagelin. 

I den andra perioden kunde Djurgården också gå ifrån till 7–0 efter ännu ett mål av Olle Liss samt Nicklas Danielsson och Västervik blev alltmer frustrerat. I slutet av perioden drog Joakim Hagelin på sig ett matchstraff för "Abuse of Officials" och i den tredje fick Max Krogdahl lämna isen tillsammans med Djurgårdens David Blomgren efter ett slagsmål. Totalt drog hemmalaget på sig 69 utvisningsminuter. 

– Vi behöver nog ha ett litet möte imorgon och prata igenom saker och ting. Hur vi vill agera, hur vi vill uppträda, mot domare och motspelare. Det är inte på en okej nivå idag. Det är någonting vi måste prata igenom omgående, säger Västerviks tränare Martin Gudmundsson. 

Matchen slutade 7–0 och Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv var desto mer belåten:

– När vi får ledning med 1–0 kan vi spela ut lite mer. Det lättar upp. Det var skönt att vi fick det så vi fick spela ut och göra lite mål. 

Segern innebär att Djurgården knappar in på Södertälje på fjärdeplats. Västervik har nu nio poäng upp till Vita Hästen ovanför kvalstrecket. 

– Jag tror att Västervik måste ställa in sig på att det är att klara sig kvar genom negativt kval som gäller. Då kan de förbereda sig och gå in i hårdträning nu, säger Mikael "Daggen" Eriksson i C More:s studio. 

Västerviks IK–Djurgårdens IF 0–7 (0–5, 0–2,0–0)
Mål, Väs:
Mål, DIF: Linus Klasen 2, Stefan Elliott, Noah Östlund, Olle Liss 2, Nicklas Danielsson
Skott: 29–28 (8–15, 9–9, 12–4)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)