Lika i svenska CHL-semifinalen: "Bara att gilla läget"

ANNONS

Publicerad: 11 januari 2023

Luleå såg ut att ha skaffat sig fördel inför semifinalreturen i CHL.
Då fick man se Frölunda kvittera.
– Skit samma, det spelar ingen roll. Nu är det 2-2 och det är bara att gilla läget, säger Luleåtränaren Thomas Berglund i SVT om att man tappade ledningen.
ANNONS

I det helsvenska semifinalmötet i Champions Hockey League var det Frölunda som tog ledningen efter att stjärnbacken Andreas Borgman tagit saken i egna händer och stått för en läcker soloräd som resulterade i 1–0 drygt sju minuter in i matchen.

Ledningen stod sig tills dess att Luleå fick chansen i numerärt överläge i inledningen av andra perioden, då Brendan Shinnimin kunde kvittera efter att ha snappat upp en lös puck nära Frölundakassen. Luleå kom också att ta ledningen tio minuter senare när Joonas Rask prickade in 2–1-pucken.

Luleå såg ut att gå mot en tung seger men när knappt tre minuter återstod att spela av tredje perioden trampade Max Friberg runt i offensiv zon, i spel fyra mot fyra, innan han snärtade in pucken för 2–2 bakom Joel Lassinantti.