HockeyNews
PLUS

Eks SHL-lista: "Faktum är att han numera är bäst av alla"

(26009) SHL-listan 7 januari 2023
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 7 januari 2023

FacebookXWhatsApp
Växjö och Skellefteå har gjort ett ryck i SHL-toppen samtidigt som Malmö och HV71 har det jobbigt under strecket. Men vilka spelare utmärker sig individuellt?
Så här ser årets första lista ut när Mattias Ek, reporter och krönikör för HockeyNews.se, får tycka till.
ANNONS

5) Emil Larmi, mv, Växjö

Kommentar: Det är inte så konstigt att Växjö vill behålla Larmi och förlänga hans kontrakt. Borta mot Växjö tog han samtliga 25 skott över 65 minuter när det blev förlust på straffar till sist. Men vad göra? Sedan den 1 december har han enbart levererat insatser över 90 procent och på slutet har han visat slutspelsform.

ANNONS

4) Antti Suomela, f, Oskarshamn

Kommentar: Har tappat räkningen över hur många gånger Suomela har funnits med på de här listorna under säsongen. Men han prenumererar på en topplats. 18 mål, 21 assist, och 39 poäng på 30 matcher ger honom ledningen i SHL:s poängliga.

Och när Skellefteås 16 matcher långa segersvit fick ett slut var det givetvis Suomela som drog dit det matchvinnande 2–1-målet i Oskarshamns 3–1-vinst.

ANNONS

3) Rodrigo Abols, f, Örebro

Kommentar: Vilken vecka. Vilka galna dagar! Och mitt i stormen har Örebros lettiske lagkapten behållit lugnet. Sedan det blev känt att han har skrivit på för Rögle kommande säsong, och han själv bekräftat det under uppmärksammade former, så har han hunnit med att spela kanonhockey.

Väldigt coolt att han fick Niklas Erikssons förtroende att skjuta hem segern till Örebro – mot Rögle i Ängelholm – efter en superstark vändning. På de senaste fem SHL-matcherna har Abols gjort åtta poäng (3 + 5). Poängsviten är sju matcher lång.

ANNONS

2) Linus Söderström, mv, Skellefteå

Kommentar: Han var en något överraskande värvning inför säsongen efter några trassliga år efter SM-guldet med HV71 våren 2017. Men oj vad Söderström har varit stabil och bra. Faktum är att han numera är bäst av alla i SHL på att hålla nollan längst: 228 minuter och 39 sekunder. Kan det stå sig i tio år som Alexander Saláks tidigare rekord gjorde?

1) Joakim Nygård, f, Färjestad

ANNONS

Kommentar: Inte ens Connor McDavid är lika snabb på skridskorna har det visat sig. Men i hockey gäller det inte bara att vara snabb på rören utan även i händer och huvud. Nygårds spel på slutet har varit snabbt, effektivt och väldigt sevärt. Fem mål och fyra assist på de fem senaste. Bäst i SHL!

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln