HockeyNews
PLUS

Efter stjärnvärvningen – ny förstärkning klar för Timrå

(25031) Joonas Lyytinen HIFK
Niclas Jönsson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 19 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

Tidigare under onsdagen presenterades Magnus Pääjärvi. Nu har Timrå även gjort klart med Joonas Lyytinen som skrivit på för de två kommande säsongerna.

– Det här är en nystart för mig och jag ser fram emot att få bidra till att hjälpa laget vinna matcher, säger Joonas Lyytinen till klubbens hemsida.

ANNONS

Under onsdagsförmiddagen ryktades Joonas Lyytinen vara på väg till Timrå efter att spelaren brutit kontraktet med HIFK och ett antal familjemedlemmar till Lyytinen börjat följa Timrå i sociala medier. Nu är backen presenterad av Timrå som på sin hemsida meddelar att finländaren skrivit på ett kontrakt för de två kommande säsongerna.

– Allt gick väldigt fort igår, men jag är väldigt spänd på att få komma och spela i Timrå IK. Det här är en nystart för mig och jag ser fram emot att få bidra till att hjälpa laget vinna matcher. Med min skridsko-, passnings- och skottförmåga vet jag att jag kan göra bra saker på isen. Jag ser fram emot att möta laget i kväll i Luleå och komma igång redan imorgon, säger Joonas Lyytinen till klubbens hemsida.

ANNONS

LÄS MER: Sportchefen om att bryta med toppbacken, ersättaren och återvändaren

Backen har KalPa som moderklubb och draftades 2014 av Nashville Predators. Han har spelat en och en halv säsong i AHL för Milwaukee Admirals, bland annat tillsammans med Emil Pettersson. Sedan vände karriären hem till Finland igen och HIFK där det blev totalt tre och en halv säsong.

– Joonas är en tvåvägsback som är spelskicklig och har en bra skridskoåkning. Hans spelstil kommer att passa bra i det svenska sättet att spela ishockey på då det är mer kreativt här än i finska ligan, säger Kimmo Kapanen, sportchef i Timrå, till klubbens hemsida.

ANNONS

LÄS MER: Vänder tillbaka till Timrå – efter tolv säsonger: "Fantastiskt kul"

Tidigare under onsdagen lämnade toppbacken Joey LaLeggia Timrå och blev klar för HV71. 27-årige Lyytinens kontrakt är skrivet över säsongen 2023/2024.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln