Ny förlust för Björklöven – skrällseger för Almtuna

(24846) Jacob Svensson Almtuna
Tobias Sterner/Bildbyrån

Publicerad: 5 oktober 2022

Björklöven åkte på sin tredje förlust för säsongen när Almtuna vann med 2–1. Jacob Svensson och Viktor Hertzberg gjorde varsitt mål för Uppsalalaget.

Almtuna tog ledningen fyra minuter in i den första perioden när Jacob Svensson styrde in 1–0 till bortalaget i powerplay. Det var hans fjärde mål för säsongen och därmed följde han upp sitt hattrick i förra omgången med en ny fullträff. Den andra perioden blev mållös och med tolv minuter kvar av matchen utökade Almtuna ledningen genom Viktor Hertzberg.

Björklöven reducerade bara tre minuter senare genom Maxime Fortier som gjorde mål på egen hand, hans andra fullträff för säsongen, men hemmalaget kom inte närmare än så utan förlorade med 1–2.

Det var Björklövens tredje förlust på de fyra inledande matcherna och förra säsongens finallag står på fyra inspelade poäng hittills medan Almtuna tog sin andra raka seger.

Närmast ställs Almtuna mot Djurgården medan Björklöven möter nykomlingen Östersund.

Björklöven–Almtuna 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)