HockeyNews
PLUS

Hellkvists missnöje: "Är man så dålig som vi var ska man fan förlora"

(24672) Björn Hellkvist Leksand
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 22 september 2022

FacebookXWhatsApp
Björn Hellkvist var missnöjd med Leksands insats i premiären mot Färjestad. Minst sagt.
– Är man så dålig som vi var i andra perioden, då ska man fan förlora, alltså, säger han till HockeyNews.se inför hemmapremiären mot Skellefteå.

Leksand fick ingen drömstart på SHL-säsongen. Att regerande svenska mästarna Färjestad skulle bli en svår uppgift i Karlstad anade huvudcoachen Björn Hellkvist. Ändå sved 3–1-förlusten efteråt.

Vad fick du med dig som var bra från premiären?

– Det var väl nån formation som funkade hyfsat och som skapade ganska mycket. I övrigt var vi ganska besvikna med vår prestation. Och är man besviken över sin prestation brukar inte resultatet bli så bra heller och det blev det inte. Det var helt rättvist, säger Hellkvist när han ser tillbaka på lördagskvällen i Karlstad.

LÄS MERStor spridning i Leksands istider – fortsatt frågetecken för forwarden

Han tillägger:

– Jag menar vad fan. Är man så dålig som vi var i andra perioden, då ska man fan förlora, alltså.

På torsdagskvällen får Leksand chans till revansch då Skellefteå kommer på besök efter att ha kört över Linköping på bortaplan i tisdags. Den matchen såg Hellkvist och han har god koll på vad som väntar i Tegera arena.

– De såg bra ut, bra tryck i grejerna, konstaterar Hellkvist.

Vad är det som gör Skellefteå bra?

– Jag tycker inte att det är presspelet utan det Skellefteå får för lite cred för är kvaliteten på deras passningsspel och det gör att de får en bra skjuts i sin offensiv. Det gäller att ligga nära, ”stick on puck”, störa deras passningsspel så att de inte får upp den farten. Det är inte att de åker så mycket utan de spelar på bladet och pucken är lite snabbare, till och med snabbare än Max Veronneau. Men det är fan gränsfall, hehe, säger Björn Hellkvist.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)