HockeyNews
PLUS

Drama inför kvalet till Hockeyallsvenskan – de har chansen att gå upp

(23003) Hockeyettan
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 24 april 2022

FacebookXWhatsApp

Flera lag står och knackar på dörren till Hockeyallsvenskan. Med två omgångar kvar är ovissheten stor

ANNONS

Det pågår en tuff strid om platsen till Hockeyallsvenskan nästa säsong. Efter dagens matcher står det klart att flera lag har möjligheten att ta steget vidare.


Östersunds IK

ANNONS

Östersund leder just nu serien i kvalet till Hockeyallsvenskan. Med 17 poäng, där man gjort 26 mål och bara elva insläppta mål ser man oerhört starka ut. Man inledde starkt, men med tre raka matcher som slutade i övertidsspel så är den Hockeyallsvenska biljetten allt annat än säker.

Hudiksvall HC

Likt Östersund började Hudiksvall serien på ett stabilt sätt. Men efter sex raka segrar har laget börjat svikta. Framförallt i de två senaste matcherna mot Nybro och Östersund, där Hudiksvall fick se sig besegrade. Både Dalen och Halmstad kan vara tuffa motståndare. Klarare de trycket?

ANNONS

Nybro Vikings IF

Smålänningarna är inte långt efter serieledarna Östersund och Hudiksvall. Men formen är det inte något fel på. Med tre raka segrar, och en avgörande match på hemmaplan mot Östersund har man möjligheten att ta sig vidare.

HC Dalen

ANNONS

Bra kämpat av Dalen, men räcker det? Som stabil trea i serien har man två matcher kvar. Men efter att ha förlorat mot Nybro Vikings är ser det inte särskilt ljust ut. Hudiksvall kan bli svåra i nästkommande match.

Väsby IK

Med många målrika matcher i bagaget, och en vinst mot Halmstad, så är hoppet ute för Väsby. Man har blandat och givit under den hör serien. Det år bli nya tag för Väsby nästa säsong i Hockeyettan.

ANNONS

Halmstad Hammers

Ja, det här gick inte särskilt bra för Halmstad. Efter att ha besegrat Kalmar så har man nu råkat på åtta raka förluster i jakten på en Hockeyallsvensk plats. Det återstå två matcher mot Östersund och Hudiksvall, men likt Väsby gäller det att fokusera på nästa säsong.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln