Rögle skakar om Färjestad i semifinalen – vinner match fem på hemmaplan

(23324) Daniel Zaar, Adam Tambellini

Publicerad: 24 april 2022

Efter tre förluster har nu skåningarna möjlighet att komma tillbaka i semifinalserien.

Med två segrar är hoppet stort för Rögle.

ANNONS

Rögle har inte haft en enkel semifinalsserie mot Färjestad. Det är inte ofta som ett lag klarar att ta sig tillbaka från 1
–3 i matcher. Men nu har skåningarna tagit första klivet i den riktningen.

Det var hemvändaren Daniel Zaar som tog ledningen för Rögle. På en retur kunde han smälla in ledningsmålet. Det var inte gott om försvarare på isen just då, eftersom Färjestadsspelarna genomförde ett byte.

Den ledningen utökades sedan genom ett kraftfullt slagskott från Vojtech Mozik.

I den andra perioden kom Färjestads reducering. Det var den finländska försvararen Jesse Virtanen som gav Färjestad hopp i matchen.

Men Färjestad gick in i den sista periodvilan med Victor Ejdsell utvisad för cross-checking. När det var dags för de sista 20 minuterna så var det ett rappt passningsspel som gav Rögle en utökad ledning genom Adam Tambellini.

Färjestads hopp om att ta en slutgiltig seger idag dog emellertid när Michael Lindqvist drog på sig en utvisning med tre minuter kvar. Rögle, som inte tog några chanser, kunde då göra 4–1 när Vojtech Mozik gjorde sitt andra mål.

Sedan gjorde Rögles Oliver Tärnström mål i tom kasse.

Därmed leder Färjestad semifinalsserien mot Rögle med 3–2 i matcher. Nästa match spelas på tisdag.

Rögle BK – Färjestads BK 5–1 (2–0, 0–1, 3–0)
Mål, RBK: Daniel Zaar, Vojtech Mozik 2, Adam Tambellini, Oliver Tärnström.

Mål, FBK: Jesse Virtanen