HockeyNews
PLUS

HV71 tar första segern i finalserien inför en högljudd hemmapublik

(23316) HV71
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 23 april 2022

FacebookXWhatsApp

HV71 tog första segern i finalserien och har därmed grepp om serien.

Genom ett målkalas i första perioden så ser vägen mot SHL stark ut. Men hemmapubliken hade ett och annat att säga om domarnas insats.

ANNONS

Det har gått färre än 48 timmar sedan Björklöven spelade match. Då gjorde de åtta mål i den sjunde matchen mot Modo. HV71 hade däremot vilat sedan 14 april då man avverkade den fjärde matchen mot Karlskoga.

HV71 och Jesper Kokkonen hade ett vidöppet mål efter en snedstudsande puck, men träffade istället Charles-David Beaudoins skridsko. 

LÄS MER: Löventränaren om HV-utmaningen, det mentala spelet och hyllningen till Rahimi

Christoffer Törngren gjorde finalseriens första mål för HV71. Men strax därefter dansade Hunter Shinkaruk grillorna av en Björklövenförsvarare och sedan satte pucken i Claes Endres kryss. Det tvingade Björklöven till timeout, och ett målvaktsbyte.


Björklöven reducerade visserligen, men det var alltjämt HV71 och deras andrakedja som dominerade. Det syntes inte minst genom Tyler Kellehers två mål.

Målregnet som HV71 stod för i matchens första period stannade av under den andra perioden. Däremot blev hemmapubliken oerhört irriterade över domarinsatsen. Det gällde utvisningar som nog kan anses vara rimliga. Men också en del tveksamma utvisningar.

Det gällde framförallt när Tommi Huhtala visades ut, efter en sekvens där Björklöven varit på finländaren med klubborna. Huhtala åkte då ut färst för holding, och sedan för abuse of officials. Vad Huhtala ska ha sagt är ännu inte känt.

Till slut satte Christoffer Törngren punkt för matchen med mål i tom kasse.

HV71 – IF Björklöven 6–1 (4–1, 1–0, 1–0)
Mål, HV71: Christoffer Törngren 2, Tyler Kelleher 2, Hunter Shinkaruk, Fredrik Forsberg.

Mål, IFB: Alexander Wiklund
Skott:
 36–22 (19–7, 9–8, 8–7)

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln