Luleå till final efter fem matcher – Frölundas säsong är slut

Publicerad: 23 april 2022

Efter fem matcher står det klart att det är Luleå som får biljetten till slutspelsfinalen.

För Frölunda är däremot säsongen slut.

ANNONS

Luleå går vidare till final i SM-slutspelet efter att ha besegrat Frölunda idag. Det behövdes bara fem matcher, eftersom Frölunda bara knep en seger.

Luleå tog hem segern på det vis vi sätt många gånger tidigare. Anfallstrion Andreasson, Tyrväinen och Omark jobbade fram Luleås andra mål.

Pontus Andreasson nätade, och tangerade då rekordet för flest antal mål i slutspelet för Luleå. Hans åtta fullträffar gör att han nu delar förstaplatsen med Linus Persson, som satte rekortet säsongen 2012-2013.

En irriterad stämning ramade in den andra perioden. Vid ett flertal händelser så växlades tonläget upp. Det gällde både på isen och på läktaren, vilket var tydligt efter att det som skulle varit Joonas Rask första mål på länge dömdes bort.

Det blev en annan ovan målskytt som fick sätta dit Luleås tredje mål. Jonas Berglund var det som fick chansen, och tog den. Det blev 31-åriga forwardens första mål i slutspelet, efter fyra baljor under grundserien.

– Kul med lite slutspelskänslor. Skönt att göra mål. En tilltrasslad situation där jag hittad den. Ett rätt enkelt mål, sade Luleås målskytt Jonas Berglund till Cmore i andra periodspausen.

Under den andra perioden visade inte Frölunda tillräckligt mycket för att övertyga någon att de förtjänar en finalplats. Med ungefär tre minuter kvar hade Frölunda bara två skott på mål under hela den tredje perioden. Det var visserligen två skott fler än Luleås noll.

Luleå möter vinnaren av den andra semifinalserien. Där leder Färjestad med tre segrar mot Rögles en. Nästa match där spelas imorgon 14:30.

Luleå HF – Frölunda HC 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)
Mål, LHF: Isac Brännström, Pontus Andreasson, Jonas Berglund, Linus Omark

Mål, FHC: Karl Henriksson