Skrällen allt närmare – Oskarshamn vände och vann i Ängelholm

Publicerad: 8 april 2022

Grundseriesegrarna Rögle är illa ute i årets SM-slutspel.
Oskarshamn har nu matchboll när serien vänder tillbaka till Oskarshamn.

ANNONS

Rögle tog ledningen i powerplay och det var supertalangen Marco Kasper som med en snabb aktion vände upp framför mål och hittade en lucka bakom Tim Juel i Oskarshamns mål.

I upptakten av den andra perioden kom kvitteringen som satte fart på Oskarshamns vändning. Lagkaptenen Jonas Engström satt dit 1–1 och det var en puck som Christoffer Rifalk säkerligen vill ha tillbaka.

ANNONS

Men Oskarshamn nöjde sig inte med att kvittera. Oskarshamn skulle fullborda vändningen efter knappa fem minuters spel i den andra perioden. Målskytt: Tomas Zohorna.

I den tredje perioden när hemmasupportrarna i Catena Arena var som allra mest högljudda så kom kallduschen. Cameron Brace blev målskytt för andra matchen i rad och Rögle kunde inte hämta sig från det tvåmålsunderläget.

Rögle BK–IK Oskarshamn 1–4 (1–0, 0–2, 0–2)