HockeyNews
PLUS

Efter säkrade kontraktet – nu lämnar Timråforwarden för NHL-klubben

(22996) Viktor Lodin
Bildbyrån

Publicerad: 2 april 2022

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Viktor Lodin växte under säsongens gång för Timrå.
Nu vänta en resa över Atlanten till Ottawa Senators organisation till nästa säsong.
– Jag åker över nästa år, säger han till HockeyNews.se.

Timrå säkrade SHL-kontraktet genom en 3–1-seger på hemmaplan i den fjärde matchen mot Djurgården i play out-serien, en seger som var lagets fjärde raka.

En starkt bidragande orsak till lagets resultat på slutet var forwarden Viktor Lodin som utgjorde en tredjedel av Timrås framgångsrika förstakedja tillsammans med Ty Rattie och Robin Hanzl.

De två sistnämnda var mer framträdande än Lodin sett till poängen, men många av poängen kom efter hårt jobb av just Lodin som banade väg med sin fart och kraftfullhet.

– Det har varit skitkul att spela med dem, det är två extremt bra spelare. Det har varit en ära att få spela med dem, jag har försökt vinna fram lite puckar till dem, säger han till HockeyNews.se.

Till lördagskvällens match hade Timråpubliken slutit upp och NHC Arena var utsåld och de 5 800 personerna som var på plats höll låda från långt innan nedsläpp till långt efter slutsignalen.

För ett år sedan spelade sig Timrå upp till SHL på just hemmaplan, inför knappt två handfull av åskådare.

Nu säkrades alltså kontraktet inför desto fler.

– Det är helt underbart det stöd vi har idag. Att få ge dem det här, att vinna på hemmaplan känns väldigt skönt att få ge dem det efter förra året där det inte var någon publik, säger Lodin.

LÄS MER: Djurgårdens IF svepta av Timrå – åker ur SHL

Lodin stod för 40 poäng på 47 allsvenska matcher och sedan nio ytterligare på 13 slutspelsmatcher för Timrå, något som ledde till ett kontrakt med Ottawa Senators.

Efter dialog med parterna kom man sedan överens om att Lodin skulle stanna i Timrå för att få en större roll än vad han tidigare haft under sina SHL-sejourer.

Något som resulterade i 27 poäng på 44 seriematcher för den 22-årige forwarden.

En forward som nu har ställt in siktet på spel i Nordamerika.

– Jag åker över nästa år. Jag vet inte så mycket än, men så har tanken varit sedan jag skrev på i somras, men mycket mer än så vet jag inte utan jag får ta reda på mer här kommande veckor, säger Lodin som haft en löpande dialog med Senators under säsongen.

– Allt ifrån fysbiten hur jag ska bli bättre på isen. De har gett mig positiva klipp och ibland negativa, så de har hjälpt mig extremt mycket. Det ska bli skitkul att komma över dit och se hur det är där borta.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)