HockeyNews
PLUS

Manner om Brynäs och konkurrenternas poängstrid: "Måste ha koll på det"

(22848) Mikko Manner/Brynäs
Ola Westerberg/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 24 mars 2022

FacebookXWhatsApp
Mikko Manner har chansen att ta Brynäs till slutspel via seger i Gävledala-derbyt mot Leksand.
Men det gäller samtidigt att ha blykoll på konkurrenterna Linköping och Oskarshamns resultat ända in i slutsekunderna av säsongen.
– Vi måste ha koll på det. Vi vet att vi har bättre målskillnad är dem, säter Manner till HockeyNews.se.
ANNONS

Efter fyra år av missade SM-slutspel, men med ett rysligt kval, har nu Mikko Manner chansen att leda Brynäs till topp tio.

Det har varit ett intensivt spelprogram för att hinna spela alla matcher efter coronaavbrotten tidigare i vintras, men de senaste fem dagarna har Brynäs varit spelledigt.

– Man får ta hänsyn till att det inte är lätt att spela sju matcher på elva dagar, då man har rytmen både fysiskt i kroppen och mentaliteten att du måste tävla hårt, och sedan har man sex dagars paus till nästa match. Det är inte lätt att hoppa in och spela igen så det har vi försökt lära oss efter Skellefteåmatchen. Att förbereda oss på ett bra sätt, säger Mikko Manner till HockeyNews.se inför kvällens 52:a och sista match i grundserien.

Det kan bli en snårig kväll i derbyt mot Leksand. Brynäs ligger på elfte plats i SHL-tabellen, två poäng bakom både nian Linköping och tian Oskarshamn.

LÄS MERTimashov redo när Brynäs behöver honom – får nyckelroll mot Leksand

Om någon av LHC och Oskarshamn förlorar räcker det med två poäng för Brynäs att säkra en slutspelsplats. Om LHC eller Oskarshamn skulle ta en poäng behöver Brynäs ta alla tre poängen mot Leksand.

– Det är en kul möjlighet för oss att avsluta grundserien. Vi vet inte vad som händer efter matchen. Vi kan bara försöka spela så bra som möjligt och ha inställningen att vi vill mera. Vi vill visa att att vi har mer som står på spel och vara desperata i matchen i vår prestation, säger Manner.

Det kan bli riktigt lurigt för Brynäs, som kan tvingas satsa allt på ett kort och ta ut målvakten på slutet för att försöka få in ett segermål. Den möjligheten finns inte på övertid.

Så det gäller för Mikko Manner att veta hur det går i matcherna Frölunda-Linköping och Oskarshamn-Djurgården medan han står i Brynäs bås i Monitor ERP Arena.

– Vi måste ha koll på det. Vi vet att vi har bättre målskillnad är dem. Om de vinner och tar tre poäng, då har vi inget att göra. Men om de har oavgjort i slutet så har vi ingen aning om de vinner eller förlorar på övertid… Vi behöver minst två poäng då, säger Manner om läget.

LÄS MEREfter sanktionerna – ryska KHL-spelare kan komma att söka sig till SHL

Men först och främst behöver Brynäs vinna. Det är det siktet är inställt på.

– Vi ska ha koll på det och se vad som händer, men jag tror den största saken är att inte fokusera så mycket på resultat. Spelet är detsamma och det gäller att spela så bra som möjligt och lita på våra värden och våra grunder och respektera resultaten. Vi tränare får vara vakna i slutet av matchen på det som kan hända.

Brynäs behöver i slutspelskampen ha koll på Oskarshamns resultat i den sista matchen mot Djurgården. Foto: Bildbyrån.

För Brynäs och Mikko Manner skulle en slutspelsplats vara ett steg framåt.

– Jag tror att det skulle vara riktigt viktigt för hela föreningen och alla supportrarna. Vi som jobbar med spelare, alla vill vinna och hålla på så länge som möjligt. Men efter den hårda situationen med corona blir det bara positivt om vi får fler matcher. Det skulle vara speciellt kul att fortsätta spela på lördag, säger Manner.

– Samtidigt, när 52 matcher är spelade är det som tabellen visar en ärlighet av läget. Du vinner inget i sista matchen och förlorar inget, ja visst, du har möjligheter och vår möjlighet är att spela så bra som möjligt och så får vi se vad som händer.

Mikko Manner:

– Jag hoppas att vi lyckas nå slutspel så den här staden och den här föreningen får njuta för förra året var de så rädda på grund av kvalmatcherna, så de förtjänar lite positiva känslor. Det är kul att folk får vara med om såna här matcher och man får njuta så mycket som möjligt och man behöver inte vara rädd för vad som händer.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln