HockeyNews
PLUS

Luleå befarar hjärnskakning efter smällen på stjärnbacken Lepistö

(21783) Sami Lepistö Luleå
Jeanette Dahlström/Bildbyrån

Publicerad: 29 december 2021

FacebookXWhatsApp

Luleå fick till en målexplosion i Karlstad och besegrade Färjestad med 8–0.

Men vinsten kan ha varit dyrköpt eftersom stjärnbacken Sami Lepistö fick en tackling i huvudet och man befarar en hjärnskakning efter smällen.

– Det gör man alltid när man inte spelar, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Det var många Luleåsupportrar som hade mycket att gotta sig åt när Luleå gjorde förkrossande 8–0 på Färjestad i Löfbergs arena.


– Det var väldigt kul. Det är inte ofta man gör åtta mål, framför allt inte på bortaplan. Sedan tyckte jag ändå att ”Lassi” var grym i målet också, vilket var kul, säger Luleås vice GM Ulf Engman till HockeyNews.se.


Målvakten Joel Lassinantti höll nollan för 35:e gången och tangerade den SM-guldvinnande målvakten Jarmo Myllys klubbrekord.


– Det var många bra grejer och Einar (Emanuelsson) fick göra mål. Sedan var det tråkigt med (Sami) Lepistö. Vi behövde inte ytterligare problem på backsidan, säger Ulf Engman.


Den välmeriterade Luleåbacken Sami Lepistö, 37, fick en tackling i huvudet av Färjestadsforwarden Oscar Lawner som fick matchstraff och i efterhand tre matchers avstängning.


Luleå befarar att Lepistö kan ha ådragit sig en hjärnskakning.


– Han såg ut att vara rätt så okej, men jag vet inte. De ska undersöka honom. Laget landar först efter klockan tre, säger Engman.


Sami Lepistö ska undersökas ytterligare efter smällen mot huvudet i Luleås bortamatch mot Färjestad. Foto: Bildbyrån.


Det blev bara lite drygt tio minuters istid för Sami Lepistö innan han råkade ut för smällen. I snitt ligger han annars på nästan 22 minuter per match. Sedan han anslöt till Luleå under den pågående säsongen har han gjort 12 poäng (1 + 11) på 16 matcher.


Luleå spelade med fem ordinarie backar mot Färjestad plus forwarden Jonas Berglund.


LÄS MERSänkte toppbacken – nu stängs Färjestadsforwarden av


Sedan tidigare är Jonathan Andersson och Fredrik Styrman skadade medan Julius Honka och Daniel Sondell är på väg tillbaka efter sjukdom.


På torsdagen har Luleå match mot Leksand.


Hur blir det med Honkas och Sondells medverkan då?


– Det är lite osäkert. Vi har förhoppning om att någon, eller båda, är tillbaka imorgon. De är på bättringsvägen, men det är inte säkert att de spelar. Man måste känna sig relativt fräsch. Det är en veckas uppehåll efter imorgon också, säger Ulf Engman till HockeyNews.se.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)