HockeyNews
PLUS

Skadade svensken upplever hypen i Tampa: "Det går bra för Champa Bay just nu"

(20173) Andreas Borgman
Bildbyrån / Henrik Sjöberg, HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 5 juli 2021

FacebookXWhatsApp

I natt kan Tampa Bay Lightning bli Stanley Cup-mästare för andra året i rad.

26-årige Andreas Borgman rehabiliterar sitt skadade knä för tillfället men lever nära laget – i en stad som badar i framgångar.

– Det går bra för ”Champa Bay”. Sen är det klart att man inte känner sig lika delaktig när man inte spelar. Men det här häftigt att uppleva hypen i den här staden just nu, säger Borgman till HockeyNews.se.

ANNONS

Andreas Borgman spenderade fjolårssäsongen i AHL-klubben San Antonio Rampage och inledde årets säsong i den finska Liiga-klubben Ässät.

I oktober skrev han på för regerande Stanley Cup-mästarna Tampa Bay och totalt har han fått göra nio NHL-matcher (0+2) för klubben i vinter och ytterligare 12 matcher (3+2) i Syracuse.

LÄS MER: Svenskmålvakten lämnar Nordamerika – klar för spel i KHL

ANNONS

Samtidigt som Tampa skaffat sig en 3–0-ledning i matchserien och kan avgöra finalserien i natt på bortaplan så är svensken en bit från speldugligt skick.

– Jag kör rehab för mitt knä just nu och vanlig fysträning. Jag har haft problem med knät hela säsongen och när det blev sämre bestämde vi oss för att göra ett mindre ingrepp och ta en PRP-spruta, säger han till HockeyNews.se.

– Jag behöver en månad till ungefär så nu siktar jag på att komma tillbaka och få en hyfsad sommarträning och vara redo att gå på is som vanligt till hösten utan problem.

ANNONS

Borgman och William Nylander under debutsäsongen i NHL. Foto: Bildbyrån

Vardagen för lagkamraterna ser annorlunda ut.

ANNONS

I natt kan Tampa försvara sin titel och bli Stanley Cup-mästare för andra året i rad och staden är bortskämda när det gäller idrottsliga framgångar just nu.

I februari vann Tampa Bay Buccaneers Super Bowl för andra gången i klubbens historia med Tom Brady vid rodret som samtidigt tog sin sjunde titel i karriären.

Basebollaget Tampa Bay Rays vann American League 2020 men föll visserligen i World Series.

ANNONS

Tom Brady flyttade till Tampa och blev Super Bowl-mästare för sjunde gången. Foto: Bildbyrån

– Det går bra för alla lag här nu och det är häftigt att se hur hela staden lever upp. När Buccaneers vann var det totalt kaos redan dagarna innan och sen missade vi tyvärr Superbowl och paraden när vi var ute på en bortaturné. Men det är en otrolig hype och nu när publiken har fått komma in på matcherna igen har det varit en helt ny nivå. Det går bra för ”Champa Bay” just nu, konstaterar Borgman.

ANNONS

Hur är det att vara så nära men ändå en bit ifrån med tanke på skadan?

– Det är jäkligt häftigt ändå. Det är klart att man inte känner sig lika delaktig när man inte spelar men samtidigt är man bra kompis med många i laget. Man är nära men det blir förstås inte riktigt samma sak.

Tror du ni lyckas slå in matchbollen redan i natt?

ANNONS

– Jag har faktiskt sagt 4–0 från början men vi får se, det är fortfarande mycket som kan hända. Men det känns lite som att nu när det är så nära och en match kvar att vinna så kommer grabbarna vara jävligt heta på den här bollen så jag tror nog att det kan bli klart direkt.

Hedman med Stanley Cup-bucklan under fjolårets firande. Foto: Bildbyrån

ANNONS

Tampa har efter flera år i toppen av ligan tagit det där sista steget och ser för stunden ut som en oslagbar vinstmaskin.

Victor Hedman toppar backarnas poängliga och är på väg mot en stor milstolpe i karriären.

– De flesta har redan vunnit en gång redan och att lyckas vinna igen är verkligen inte enkelt. Det är svårt att göra det en gång och att lyckas två år i rad är något helt annat. Men det här laget och målvakten vi har just nu är helt sjukt faktiskt.

ANNONS

Borgman blev SM-guldmedaljör med HV71 innan flytten till Nordamerika. Foto: Bildbyrån

Borgman kontrakt med klubben löper ut efter säsongen – snart är det dags att på allvar börja se över framtiden.

ANNONS

– Eftersom vi inte är klara här ännu så har man inte kunnat göra så mycket men jag känner att det gick bra i år när jag spelade och jag vill fortfarande försöka här borta när jag känner att jag är nära och att jag kan spela här. Hemma eller Europa finns alltid kvar men vi får se. Det viktigaste nästa säsong är att jag får spela mycket nu när den här säsongen blev som den blev. Seattle ska in i ligan också och det bidrar till fler jobb samtidigt som jag inte skulle ha något emot att stanna här. Vi får se vad det blir till slut, säger Borgman.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar Andreas Borgman i San Antonio

ANNONS


Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln