HockeyNews
PLUS

Växjöforward missar premiären mot HV71

(26859) Hugo Gustafsson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 14:29

FacebookXWhatsApp

Växjö har fått ett tungt besked med några dagar kvar till seriepremiären. Forwarden Hugo Gustafsson blir borta en längre tid, skriver SMP.

ANNONS

24-åringen skadade sig i slutet av Växjös sista träningsmatch då han fick en tackling som ska ha orsakat en hjärnskakning, skriver Smålandsposten.

– Han är borta ett tag, tyvärr. Ganska länge. Jag vet egentligen inte tidsaspekten men han kommer att vara borta länge, säger tränaren Jörgen Jönsson till tidningen.

Jönsson förtydligar sedan att frånvaron kommer att sträcka sig längre än en månad, samt att det inte bara är en hjärnskakning som Hugo Gustafsson drabbats av.
– Det är annat också. Det är inte hjärnskakningen som gör att han kommer att vara borta i över en månad. Det finns lite andra kroppsdelar som kan ta stryk när man blir mosad, säger Jönsson.

Hugo Gustafsson är inne på sin fjärde säsong i Växjö. De senaste säsongerna har han gjort 16 respektive 17 poäng.

Växjö har nu tolv forwards tillgängliga till lördagens seriepremiär hemma mot HV71. Klubben har dock inga planer på att kalla hem utlånade Joel Svensson från Tingsryd, säger Jönsson. I övrigt är skadelistan kort hos Växjö, endast Karl Henriksson väntas missa lördagens match.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln