HockeyNews
PLUS

Skellefteå på väg att hitta en ny målvakt: "Vi för samtal"

(20011) Arvid Söderblom Gustaf Lindvall
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 17 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Skellefteå börjar närma sig en ersättare till genombrottsmålvakten Arvid Söderblom som försvinner till NHL-klubben Chicago nästa säsong.

– Det är väl ingen värvning man vill vänta med tills jättesent, säger Skellefteås general manager Erik Forssell till HockeyNews.se.


Det kom som en överraskning för Skellefteå när målvakten Arvid Söderblom skrev ett tvåårigt rookiekontrakt med Chicago Blackhawks i maj.


Inte för att den Hovås- och Frölundafostrade 21-årige spelaren inte förtjänat ett äventyr i Nordamerikan utan på grund av att han inte var draftad av någon NHL-klubb.


LÄS MEREfter genombrottet – målvaktstalangen skriver NHL-kontrakt


Efter att ha varit utlånad från Frölunda till Hanhals i Hockeyettan och sedan till Tingsryd i Hockeyallsvenskan slog Söderblom igenom direkt i Skellefteå. Han startade 22 av 52 matcher och hade 92,18 i räddningsprocent, vilket var bättre än vad Skellefteås förstemålvakt Gustaf Lindvall (91,98) hade.


Då slog Chicago till.


– Honom räknar vi bort, konstaterar Skellefteås general manager Erik Forssell i en intervju med HockeyNews.se.


Arvid Söderblom är förlorad för Skellefteå, som närmar sig att göra klart med en ersättare till honom. Foto: Bildbyrån.


Sedan ett tag tillbaka är Skellefteå på målvaktsjakt, precis som Brynäs, Timrå och Växjö.


– Det finns målvakter, absolut. Det är fler som letar målvakter, men sedan kan det vara olika priskategorier som man kollar efter. Vi har Gustaf Lindvall på kontrakt så vi är i en bra position på det sättet, säger Erik Forssell.


LÄS MERFrölundatalangen: "Jag kan släppa in tio mål, bara vi vinner"


När han preciserar lite mer vad Skellefteå är ute efter säger han:


– Ja, kanske antingen någon lite yngre, en Arvid Söderblom-liknande värvning, även om han kan vara något år äldre också. Sedan skulle det kunna vara någon mer etablerad också som skulle vilja starta om så att säga. Det är kanske sådana typer av målvakter som vi kollar på lite grann.


Är ni nära att göra klart något?


– Vi för samtal med ett par målvakter. Vi behöver inte vara jättelångt ifrån, men samtidigt vet man inte. Det är väl ingen värvning man vill vänta med tills jättesent.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)