Montreal slog in matchbollen – när svensken gjorde sitt första mål

(19921) Tyler Toffoli
Eric Bolte/Bildbyrån

Publicerad: 8 juni 2021

Montreal är på stark frammarsch i Stanley Cup-slutspelet.
I natt slog man ut Winnipeg med 4–0 i matcher efter att Erik Gustafsson gjort sitt första mål sedan trejden från Philadelphia.
Därmed är Montreal vidare till nästa runda där antingen Colorado eller Vegas väntar.

Montreal fortsätter att skörda framgångar och i natt slog man in matchbollen när Winnipeg besegrades med 3–2. Tyler Toffoli blev matchvinnare efter att ha satt det avgörande målet i förlängningen.

Montreal startade nattens match klart starkast och det var en svensk som fick öppna målskyttet efter åtta minuter. Erik Gustafsson, som trejdades in från Philadelphia i april fick göra sitt första mål i den rödblåvita tröjan och det i powerplay. 2–0 skulle även det komma när Artturi Lehkonen skickligt styrde in Brett Kulaks skott med 51 sekunder kvar att spela av första perioden.

Winnipeg skulle dock repa sig och efter två snabba mål av Logan Stanley i inledningen av andra perioden var det match igen. 2–2 stod sig dock matchen ut men väl i förlängningen dröjde det inte länge innan Montreal kunde sätta spiken i kistan.

Tyler Toffoli behövde bara knappa två minuter innan han hade avgjort tillställningen.

Därmed avancerar Montreal vidare i Stanley Cup-slutspelet efter imponerande 4–0 i matcher. Nu väntar antingen Colorado eller Vegas i semifinalen, där det just nu står 2–2 i matcher. Skulle Montreal vinna den matchserien blir man det första kanadensiska laget att spela en Stanley Cup-final sedan 2011 då Vancouver ställdes mot Boston.

Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 3–2, efter förlängning (2–0, 0–2, 0–0, 1–0)