HockeyNews
PLUS

Hjälte på övertid – hyllade burväktaren: "Hans förtjänst att det blir övertid"

(19854) Colorado
Bildbyrån

Publicerad: 3 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Mikko Rantanen avgjorde det andra mötet på övertid och nu har Colorado skaffat sig en 2–0-ledning i matchserien inför de två kommande matcherna i Vegas.

Men det var den storspelande burväktaren Philipp Grubauer som var den stora hjälten för hemmalaget.

– Jag måste snacka om honom först…han räddade oss flera gånger i den här matchen och var anledningen till att den här matchen gick till övertid, säger Rantanen.


Colorado vann det första mötet med hela 7–1 men nattens match blev något helt annat.

Vegas vann skotten med 16–6 och 15–6 i andra och tredje perioden men Philipp Grubauer höll hemmalaget kvar i matchen och räddade till slut 39 skott.

LÄS MER: Utburen på bår efter stjärnans agerande: "Vidrigt"

På övertid drog Riley Smith på sig en tvåminutersutvisning efter att ha slagit klubban ur händerna på Mikko Rantanen – och då klev finländaren fram och hittade luckan bakom Marc-André Fleury.

– Han slår klubban ur händerna på mig och det blir mer eller mindre utvisning varje gång det sker eller om någon slår av en klubba. Jag är en ganska stark kille och kan hålla i min klubba och vem släpper klubban medvetet när man ska försvara sig i egen zon?, frågar sig Rantanen efter segern.


– Vi visste att det här inte skulle bli en enkel serie. Vi hade tuffs stunder i den här matchen men då behöver man en målvakt som kliver fram och det gjorde Grubauer. Vi hade inte vår bästa match offensivt men när det blir så måste alla lägga ner det defensiva jobbet. Men det var inget snack om att Grubauer var bästa spelaren på isen i den här matchen, fortsätter Rantanen.

Nu vänder matchserien till Vegas för de två kommande matcherna.

Colorado–Vegas 3–2 (2–1, 0–1, 0–0)

Mål, Colorado: Brandon Saad, Tyson Jost, Mikko Rantanen.

Vegas: Alec Martinez, Reilly Smith.

Skott: 25–41 (11–9, 16–6, 15–6, 1–2)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)