Landeskog matchvinnare när Colorado firade 1 000

(19375) Gabriel Landeskog

Publicerad: 1 maj 2021

Colorado tog sin 1 000:e seger i NHL när man nollade San Jose Sharks.
Då stod Gabriel Landeskog återigen i händelsernas centrum med ett mål och en assist.

Efter tre raka förluster kunde Colorado Avalanche hoppa tillbaka på segerspåret igen.

När San Jose gästade Ball arena fick Colorado tillbaka förstemålvakten Philipp Grubauer, formstarke stjärnan Miikko Rantanen och forwarden Joonas Donskoi som alla varit borta på grund av covid-19-protokollet, och alla tre såg de till att spela nyckelroller i matcher – tillsammans med Gabriel Landeskog.

Landeskog gjorde 1–0 i numerärt överläge elva minuter in i den första perioden när han tog plats framför motståndarmålet och styrde in ett skott från Cale Makar och bara två minuter senare var det som att allt spelades upp i repris igen, nästan.

Landeskog tog plats framför mål och Makar sköt från sin backposition i powerplay. Den här gången styrde dock inte Landeskog pucken utan den gick rakt in från Makars klubba för 2–0.

Med drygt en och en halv minut kvar att spela av matchen kunde Rantanen göra 3–0 i tom bur, framspelad av Landeskog och Carl Söderberg, för att säkra klubbens 1 000:e seger i NHL.

För Rantanen var det kvällens tredje poäng samtidigt som Grubauer höll nollan i sin comeback.

– Båda spelarna har varit otroliga i respektive position i powerplay och vi alla vet vilken säsong Mikko har. Donskoi hamnar lite i skymundan bakom de fyra andra, men han är en nyckel i uppställningen. Han är alltid spelbar och ser till att vinna tillbaka pucken, lätta på pressen och hitta fria medspelare, säger tränaren Jared Bednar.