Nyförvärvet målskytt i debuten – men Tingsryd föll

(17288) VIK/Taif

Publicerad: 10 januari 2021

Nyförvärvet Martin Janolhs imponerade i sin debut för Tingsryd.
Forwarden kvitterade i den tredje perioden och såg till att Tingsryd tog matchen till förlängning – men väl där blev Västerås numret för stort.

UNIBET – ligans huvudpartner

Martin Janolhs fick inget förnyat kontrakt av Vita Hästen. Men centern behövde inte stå klubblös länge – för i torsdags presenterades han av Tingsryd.

Ikväll debuterade han för sitt nya lag när de tog emot Västerås på hemmais. Och vilken debut det blev.

Tingsryd var i underläge med 2–1 med nio minuter kvar av matchen, sedan Sebastian Banker och Lukas Zetterberg blivit målskyttar för Västerås. Då klev Martin Janolhs fram och ordnade kvitteringen med ett distinkt avslut i VIK-målvakten Jesper Myrenbergs bortre kryss.

Det målet ledde till att Tingsryd tog matchen till förlängning, men väl där blev Västerås numret för stort. Två minuter in på förlängningen sköt Marcus Bergman extrapoängen till Västerås.

Tingsryd – Västerås 2–3 efter förlängning (0-1, 1-0, 1-1, 0-1)

TAIF: Felix Olsson, Martin Janolhs

VIK: Lukas Zetterberg, Sebastian Benker, Marcus Bergman