HockeyNews
PLUS

Fagemo har gjort sitt – lämnar Södertälje

(16499) Samuel Fagemo
Bildbyrån

Publicerad: 26 november 2020

FacebookXWhatsApp

Samuel Fagemo lånades in från Los Angeles Kings till Södertälje inför den här säsongen.
Efter att i onsdags ha fått besked om att han tvingas stå över lagets två nästkommande matcher, och ett kontrakt som går ut den 30 november, lämnar han nu klubben.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner 

Samuel Fagemo hann med att spela 18 matcher för Södertälje i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Inför de två kommande matcherna meddelade klubben att forwarden skulle få stå åt sidan, då de har för många NHL-lån i klubben, än vad som är tillåtet.

20-åringens kontrakt med Södertälje går också ut den 30 november, vilket gör att han nu lämnar klubben för den här gången.

–Vi är oerhört glada att vi fått ha Samuel här i SSK den här hösten. Han har bidragit med väldigt mycket i laget, han kommer alltid till hallen med ett leende på läpparna och vet vilket hårt jobb som krävs för att utvecklas ute på isen. Sen är det ingen hemlighet att han är en väldigt skicklig hockeyspelare. Jag önskar honom stort lycka till framöver, säger sportchefen Mikael Samuelsson till klubbens hemsida.

Fagemos sista match i Södertälje blev den i fredags mot Västerås. Han fick avsluta med att bli målskytt och totalt blev det sex mål den här säsongen. Forwarden bidrog även med fem assist, vilket resulterade i 11 poäng på sina 18 spelade matcher.

Samuel Fagemo kommer nu försöka slå sig in i Los Angeles Kings trupp inför den kommande NHL-säsongen.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)