HockeyNews
PLUS

NHL-lånet ställs åt sidan i allsvenskan – efter påtryckningar av konkurrenter

(16499) Samuel Fagemo
Bildbyrån

Publicerad: 24 november 2020

FacebookXWhatsApp

Samuel Fagemo har gjort elva poäng på 18 matcher för Södertälje.
Nu ser han ut att ha gjort sin sista match – efter att SSK riskerat böter för att ha spelat med för många NHL-lån.
– Jag är förvirrad. Det här är svårt att svara på i media. Det är lite svenskt. Jag skulle vilja kunna svara på mer än jag gör nu, säger sportchefen Mikael Samuelsson till LT.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Samuel Fagemo har varit en viktig del av Södertäljes powerplay den här hösten, ett powerplay som statistiskt sett är effektivast i serien med 23 mål på 80 lägen för en procent på 28,75, där NHL-lånet har noterats för fyra av dessa mål.

Men nu ser det ut som att Fagemo gjort sitt i SSK-tröjan.

Södertälje har nämligen fem NHL-lån i sin trupp, där Axel Andersson, Evan Bouchard, Filip Gustavsson och Lukas Vejdemo finns utöver Fagemo, vilket är ett lån mer än vad de allsvenska klubbarna är tillåtna att ha – och klubbar som bryter mot regeln kan tilldömas böter på en halv miljon kronor. 

Det har lett till att SSK nu tagit beslutet att låta Fagemo, vars lånekontrakt går ut 30 november, stå utanför matchtruppen i de två kommande matcherna, något LT.se var först med att rapportera om. Detta efter att andra klubbar i allsvenskan krävt att ligan skulle gå in och tvinga en av SSK:s fem lånespelare att stå utanför.

– Fagemo har vi en väldigt bra dialog med. Han förstår. Jag förklarade för honom hur turerna har gått kring att vi har fyra eller fem lån. Så han är okej med det. Vi har fått indikationer på att han inte kommer vara kvar länge ändå, säger SSK:s sportchef Mikael Samuelsson till tidningen.

Samtidigt är SSK-sportchefen förvirrad över regelverket.

– Vi vill inte överskrida några som helst regler, men vi tycker att vi i vissa av fallen fått klartecken att spelare inte ska klassas som korttidslån. Men nu hör vi någonting annat, säger Mikael Samuelsson.

Tidigare under tisdagen stod det också klart att SSK:s match mot Västervik under onsdagen skjuts upp efter att de senare bekräftat att ett antal spelare drabbats av covid-19.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)