HV71 förlorade i återkomsten – efter stor dramatik i slutet

(16455) HV71/Färjestad

Publicerad: 21 november 2020

HV71 gjorde sin första match på tre veckor när de klev ut på isen i Karlstad.
Men, efter stor dramatik i slutet, var det Färjestad som drog det längsta strået, genom bland annat mål av Joakim Nygård.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Det var ett spelsuget HV71 som klev ut på isen i Karlstad under lördagskvällen. Efter att inte ha spelat match på tre veckor ställdes de mot Färjestad, som vann sin senaste match mot Djurgården.

Det var också gästerna som fick utdelning först. Efter en lite tilltrasslad situation framför mål trillade pucken ut i målgården, och Alexander Bergström kunde enkelt peta in den i öppet mål.

HV71 höll också undan från Färjestad fram till periodvila, men i den andra så skulle hemmalaget vända på steken.

Victor Ejdsell stänkte in kvitteringspucken, när han flyttade pucken i sidled och pricksköt in 1–1, bakom en skymd Hugo Alnefelt.

Bara drygt fyra minuter senare kom också 2–1-målet, då NHL-lånet Joakim Nygård bröt sin måltorka, och hängde dit sitt första för säsongen. Forwarden drev på kassen i powerplay och kunde raka in Per Åslunds passning.

HV71 tryckte på, men i slutperioden skulle en annan spelare också få göra sitt första för säsongen. Nyförvärvet från Linköping, Adam Ginning, var det som hittade nät.

Bortalaget fick ett powerplay i slutet av matchen, och lyckades reducera. Det såg också ut som att en kvittering kom, med 0,2 sekunder kvar. Men målet blev bortdömt och HV fick istället en utvisning för slashing.

Färjestads BK – HV71 3–2 (0–1, 2–0, 1–1)