HockeyNews
PLUS

Kräsna i jakten på förstärkning: ”Mitt standardsvar just nu är att vi söker något mer etablerat”

(16416) Nybro
Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Publicerad: 19 november 2020

FacebookXWhatsApp

Laget har svårt att göra mål och truppen har tunnats ut efter att några spelare fallit ifrån under säsongens gång. Det har tvingat Nybro Vikings att intensifiera jakten på förstärkning.
– Lån ser väl vi som lite kortsiktigt, vi vill ha in något på längre sikt, säger klubbchefen Rasmus Aro till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

På onsdagskvällen hemmabesegrade Nybro bottenlaget Borås med 6-1 och lyckades äntligen få mer än bara några få puckar i nät. En välkommen islossning.

– Det var skönt. Det har inte gått vår väg helt enkelt, marginalerna har varit emot oss. Sen har vi en grymt stabil defensiv så vi släpper in väldigt lite mål, men sen är det lite farligt att hamna i det där också. Man behöver ju göra mål för att vinna, det räcker inte bara med att släppa in lite bakåt, så är det ju faktiskt. Det var lite nya kedjeformationer så det var skönt att det lossnade lite. Får hoppas att det fortsätter, konstaterar klubbchefen Rasmus Aro.

Men bortsett från Borås-matchen har Nybro trots ett på papperet vasst lag haft påfallande svårt att få pucken i nät. Att den tilltänkte spetsforwarden Ryker Leer valt att vända hem och att Mathias Kemppi lämnat för Sollentuna hjälper naturligtvis inte heller.

För tillfället har Nybro de två lånen Fabian Ilestedt och Simon Krekula från Västervik i truppen, men jakten på forwardsförstärkning har intensifierats.

– Lån ser väl vi som lite kortsiktigt. Det är ingenting man kan bygga en hel säsong på för det är en osäkerhet i det. Får Västervik några skador kan de vara borta imorn. Där vill vi som klubb inte sitta, utan vi har högre ambitioner än att ha det på det sättet. Vi vill gärna hitta en rightforward för vi har bara två stycken och det öppnar upp större möjligheter i powerplay till exempel med en rightskytt.

Ryker Leer var en tilltänkt spetsforward i Nybro, men misslyckades och har åkt hem. Foto: Bildbyrån.


 Inte aktuellt med J20-lån

Efter att J20 Nationell pausats fram till årsskiftet har klubb efter klubb i Hockeyettan valt att låna in spelare därifrån till sina trupper, men det är ingen väg Aro och Nybro är särskilt sugna på att gå.

– Vi har fått många erbjudanden där, men det är väl inte riktigt det vi söker. Mitt standardsvar på det just nu är att vi söker något mer etablerat. Jag tycker det är lite så där med alla dessa J20-lån, jag tycker att det rimmar ganska dåligt för ligan.

– Det ska vara en topp sex-forward som vi letar efter och vi har lite krokar ute. Vi får väl se vad som händer, men under tiden är det bra att ha ett samarbete med någon och ha möjligheten att göra de här lånen från Västervik.

Blir det extra angeläget att hitta en forward i och med att målskyttet har sett ut som det har gjort?
– Njae det kan jag ändå inte säga, vi har ändå ett lag som bör kunna göra mål tycker jag...

Fast det har det ju inte gjort...
– Nej, men så är det ibland, vi känner ingen oro på det sättet, utan vi sitter lugnt i båten och vill pricka rätt. Det är ganska svårt just nu, det är väldigt många spelare lediga, men det är inte alla som har spelat. Det är en avvägning man måste göra, hur de står sig fysiskt först och främst. Man är inte jättesugen på att ge dem månader i försäsong just nu eftersom vi har gjort halva säsongen här i princip.


Flera krokar ute
Precis som Karlskrona har Nybro varit i kontakt med den tidigare spelaren Janne Kivilahti som nyligen gjorde klart med Köping.

– Vi hade kontakt med honom, det är ju ett namn vi känner till sedan tidigare. Janne är så klart en jätteintressant spelare och vad jag förstår så är det grundserien ut som han har med Köping så får vi se.

I slutändan är inte frågan om utan när Nybro gör klart med en ny forward.

– Vi har några krokar ut som vi har daglig kontakt med, så det finns spelare som är aktuella. Vi ska hitta rätt helt enkelt. Det är en bra lösning just nu med det kortsiktiga i lån och sen vill vi ha in något mer långsiktigt helt enkelt.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)