HockeyNews
PLUS

Fick lämna Rögle – nu är jättetalangen klar för spel i allsvenska nykomlingen

(15470) Raphael Lavoie
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 22 september 2020

FacebookXWhatsApp

Raphael Lavoie fick lämna Rögle utan att ha spelat en SHL-match.
Nu står det klart att det kanadensiska löftet blir kvar i spel – nästa klubbadress blir Väsby Hockey.
– Vi har valt att säga nej till korttidskontrakten som eskalerat i ligan men eftersom detta lån sträcker sig över hela säsongen kan jag bara se positiva saker i det, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström till klubbens hemsida.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

I lördags meddelade Rögle att den kanadensiske talangen Raphael Lavoie lämnar klubben efter att det stått klart att han inte skulle ta plats i klubbens SHL-lag.

Lavoie, som i vintras spelade JVM för Kanada, noterades under förra säsongen för 82 poäng på 55 matcher i den kanadensiska juniorligan QMJHL.

Nu står det klart att Lavoie blir kvar i svensk ishockey.

Under tisdagskvällen skrev den 19-årige forwarden på ett kontrakt över den kommande säsongen med den allsvenska nykomlingen Väsby.

– Raphael är en stor, stark högerfattad forward som besitter ett riktigt bra skott och är rak i sitt spel. Det känns jättekul att vi får vara en del i en så stor talangs karriär och vidare utveckling. Vi har valt att säga nej till korttidskontrakten som eskalerat i ligan men eftersom detta lån sträcker sig över hela säsongen kan jag bara se positiva saker i det, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström till klubbens hemsida.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)